Áldozatvállalásuk nem volt hiábavaló

2022.10.09. 18:00

Az aradi vértanúkra emlékeztek Zalacsében

Az aradi vértanúk és az 1848/49-es forradalom és szabadságharc utáni megtorlás további áldozatai tiszteletére tartott vasárnap délután emlékműsort a zalacsébi Trianon-emlékparkban az Erdeifaluért Alapítvány. Az esemény szónoka Farkas Ignác Jászai Mari-díjas színművész volt.

Gyuricza Ferenc

A megemlékezés ünnepi szónoka Farkas Ignác volt.

Fotó: Gyuricza Ferenc

- A forradalom előtti állapotokat többé már nem lehetett visszaállítani – folytatta Farkas Ignác. – A bukás ellenére a nemzetben nemcsak tovább élt, de tovább is erősödött a szabadság és függetlenség eszméje. Az ország pedig, bár hatalmas véráldozatok árán és a nemzeti önrendelkezéstől megfosztva, de elindult a polgári fejlődés útján.

A szónok előtt Erdei Csaba polgármester köszöntötte a jelenlévőket, ő úgy fogalmazott: Arad vértanúi előtt még olyan kis településen illendő megállni, mint amilyen Zalacséb, hiszen a honvédtábornokok, akik fiatal tisztek voltak, a legnagyobb értéküket, az életüket adták a szabadságért. A megemlékezés folytatásaként Vadkerti Imre színész-énekes adott ünnepi műsort, majd a Columbo Jam Unit koncertje következett.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában