A teremtett világ dicsérete

2022.10.13. 14:30

A keresztény értelmiségiek kongresszusán jártak a zalaegerszegi csoport tagjai

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége zalaegerszegi csoportja szerdán összejövetelt tartott a megyeszékhelyen. A találkozón a szeptemberi KÉSZ kongresszusról tájékoztatták a tagokat, majd Kustán Róbertnek a magyarság eredetéről szóló elődadását hallhatták.

Mozsár Eszter

A KÉSZ összejövetele Zalaegerszegen

Forrás: Mozsár Eszter / Zalai Hírlap

Keresztény felelősségünk a teremtett világban, ez volt a mottója a KÉSZ XIII. kongresszusának, ahol tizenöten képviselték Zalát, tájékoztatta lapunkat Sziráki István, a sárhidai egyházközség világi elnöke. A rendezvényen részt vett többek mellett Nagy István agrárminiszter és Latorcai Csaba államtitkár. A jelenlévőket Makláry Ákos elnök köszöntötte, az előadók között volt Székely János szombathelyi megyéspüspök is, akinek gondolatai különösen megfogták az egerszegieket. A főpásztor A teremtett világba beírt objektív isteni rend című előadásában a rabbinikus kor egyik felismerését osztotta meg a hallgatósággal, miszerint a teremtés tíz igéje azonos a tízparancsolattal. Ennek párhuzama adja az igazi üdvtörténetet. Az egyiket a tudomány kutatja, a másikra a Bibliából kapjuk meg a választ. A hit és az ész az a két szárny, aminek a segítségével a valóságot, az isteni gondolatot felismerheti az ember.

A KÉSZ összejövetelén Sziráki István, dr. Bocsák Andrásné elnök, mellettük Kustán Róbert
Forrás: Mozsár Eszter / Zalai Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában