Programok

2022.09.01. 16:02

Vízi és bakancsos túrát is szervez a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság

Vízi és bakancsos túrákat szervez, valamint fotópályázatot is hirdet szeptemberre a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság. A programok célja a természet iránt érzett pozitív attitűd elmélyítése.

Gyuricza Ferenc

A szeptemberi programkínálatban kiemelt helyet foglal el a szeptember 10-re tervezett murai evezés, hiszen ez lesz az idei utolsó lehetőség, hogy a vízitúrák iránt érdeklődők a természetvédelmi őrök vezetésével bejárhassák a folyó egyik legszebb szakaszát. A túrára – amely az alsószemenyei Hódvár kikötőtől indul, s Tótszerdahelyig tart – szeptember 3-ig jelentkezhetnek az érdeklődők. Szeptember 24-én egy ugyancsak természetvédelmi őrök által vezetett bakancsos túra során a Kerka-völgyének erdeivel ismerkedhetnek az érdeklődők. A hónap során lesznek továbbá programok a Hévízi-tó körüli véderdőben, a Sümeg-Tapolcai-hát legváltozatosabb erdőtömbjében, illetve a Szent György-hegyen, a Tapolcai-tavasbarlang érintésével is. 

Az igazgatóság emellett két fotópályázatot is hirdetett, a Tavirózsa Tanösvény természeti értékei, valamint a Hévízi-tó körüli véderdő bemutatása, népszerűsítése érdekében. A pályázati felhívásra szeptember 5-ig küldhetik be alkotásaikat az érdeklődők, majd a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság internetes közösségi oldalán bemutatott fotókra szeptember 12-én, déli 12 óráig szavazhat a közönség. A kategóriánként legkedveltebb képek alkotói díjazásban részesülnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában