A borkóstoló sem maradt el

2022.09.07. 18:30

Tihanyba mentek kirándulni a vasboldogasszonyiak

Vasboldogasszony önkormányzatának köszönhetően szeptember első hétvégéjén egynapos kiránduláson vehettek részt a vasboldogasszonyi és a környező települések kirándulást kedvelő lakói, tájékoztatta lapunkat Hessel Beáta.

ZH

A csapat túrázó Fotó: ZH

A kirándulók útjuk során meghódították a szigligeti várat, az ősz eleji kellemes napsütésben bebarangolták Tihany árusokkal tele utcáit, ahol olyan érzése támad a turistáknak, hogy a városban minden a levenduláról szól. Látható, vásárolható belőle készült illatgyertyától a fagyiig mindenféle portéka. A vasboldogasszonyiak sétájuk közben megcsodálták a paprikafüzéres házat és az ikertornyairól jól felismerhető apátságot.  A nap második felében pihenésképpen, a Borbély családi pincészet jóvoltából részt vehettek egy borkóstolón. Az ötféle bor kóstolása közben a házigazda mesélt a borairól, és házi kolbászból, sonkákból és zöldségekből álló hidegtálat kínált az ital mellé. 

A borkostoló végére a nedű már éreztette hatását, hiszen a hangulat a tetőfokán volt, ehhez hozzájárult Ritter Antal harmonikás játéka és a Lakhegyi daloskör tagjainak nótázása, melyhez természetesen a többiek is csatlakoztak.  A jókedv sokáig kitartott, hazáig folyt a mulatozás.  Útközben pedig már többen a következő kirándulást tervezték. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában