Az erősség és a bátorság lelkét kérték

2024.05.21. 10:44

A szeretethez, az igazsághoz, a hithez és a nagylelkűséghez is szükség van erre

Pünkösdvasárnapon dr. Takáts István általános érseki helynök szolgáltatta ki a bérmálás szentségét a fiataloknak és a felnőtteknek a hévízi Szentlélek-templomban. A szentmisén Kiss László esperes-plébános és Tóth Tamás káplán koncelebrált.

Péter B. Árpád

Dr. Takáts István: Isten látja bennetek azt a jót, amivel ezt a világot gazdagítani akarja

Fotó: Marton Zalán

Dr. Takáts István bevezetőjében felidézte, papi szolgálatának kezdetén egy évet töltött a fürdővárosban a Szent Lukács Idősek Otthonának lelki igazgatójaként, s ez idő alatt lélekben egy kicsit maga is hévízi lett.

Az érseki helynök úgy fogalmazott, a bérmálkozóknak a Szentlélek hét ajándéka közül az erősség s a bátorság lelkét kéri e napon, hiszen „mindahhoz, ami szép és értékes az életünkben, kell a bátorság”.

A bérmálkozók az erősség s a bátorság lelkét kapták meg ezen a napon
Fotó: Marton Zalán

– Ahhoz például, hogy az ember szeressen, szükségünk van erre. A közönyhöz ez persze nem kell. Az igazsághoz is kell bátorság, a hazugsághoz nem – fogalmazott dr. Takáts István, felidézve további ellentétpárokat, köztük a nagylelkűséget s az önzést, a hitet és a reménytelenséget, kétségbeesést.

Kiemelte: mindahhoz, „ami széppé teszi az életünket, kell a bátorság”. Azt kívánta a bérmálkozóknak, az erősség s a bátorság lelke segítse őket abban, hogy elfogadják Isten bizalmát, mert „ő látja bennetek azt a jót, amivel ezt a világot gazdagítani akarja, és szeretné veletek, általatok gyógyítani, örömtelibbé, hitben bátorrá tenni”, adott lelki útravalót a bérmálkozóknak dr. Takáts István.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában