Labdarúgó NB II

2024.05.21. 10:29

Gera Zoltán nem akarja bajba sodorni önmagát (videó)

A labdarúgó NB II 33. fordulójának csúcsrangadóján a Győri ETO fordulatos mérkőzésen 3–2-re legyőzte a Vasast az ETO Parkban. Gera Zoltán, a Vasas vezetőedzője a játékvezetőt is okolta a lefújás után. A győriek trénere Borbély Balázs szerint a második félidőben csak a kapusuknak köszönhetik, hogy még versenyben vannak, és így lépéselőnyből folytathatják a feljutásért vívott harcot.

MW

Tóth Milán László, a Vasas (elöl) és Paul-Viorel Anton, az ETO játékosa a labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 33. fordulójában játszott ETO FC Győr–Vasas FC mérkőzésen a győri ETO Park Stadionban 2024. május 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Hiába vezetett kétszer is a Vasas az ETO Parkban a fordulatokkal tarkított mérkőzésen, végül pont nélkül maradt, ez pedig könnyen azt jelentheti, hogy Gera Zoltán csapatának újabb idényt kell a másodosztályban eltöltenie. Az angyalföldiek edzője szerint együttese naivan játszott, de így is pontot érdemelt volna, a hosszabbításban pedig büntetőt.

Az ETO szurkolói a labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 33. fordulójában játszott ETO FC Győr–Vasas FC mérkőzésen a győri ETO Park Stadionban 2024. május 20-án
Fotó: Krizsán Csaba / Forrás: MTI

Jól kezdtük a mérkőzést, gyorsan megszereztük a vezetést, kétszer is. Naivak voltunk az első félidőben, amikor nagy bedobást végzünk el, akkor nem jól zárjuk le a kipattanós területet, ebből átjön az ellenfél, a támadója pedig három védővel szemben is berúgja

– kezdte mondandóját Gera Zoltán, aki szerint a második félidőben többször is gólt tudtak volna szerezni.

Gera szerint elmaradt a büntető

– A végén egy egyértelmű büntető elmaradt, amit ilyen kiélezett szituációban be kellett volna fújni, emellett az ellenfél első gólja is nagyon véleményes, hogy nem volt-e les. Abból a szempontból magunkat okolhatjuk, hogy a második félidőben nem rúgtuk be a helyzeteket. Nagyon sajnálom a játékosokat, többet nem nagyon szeretnék mondani, mert akkor lehet, hogy bajba kerülök – mondta a mérkőzés után Gera Zoltán.

Fontos kiemelni, hogy a másodosztályban nem használják a VAR-technológiát. A második félidőben lényegében csak a Vasasnak voltak helyzetei, de Gyurákovics Erik nagyot védett Radó András, Zimonyi Dávid és Baráth Botond lövése után is. Gera Zoltán szerint azonban az utóbbi esetnél járt volna a büntető a Vasasnak, Baráth kísérlete előtt másodpercekkel a piros-kékek másik korábbi válogatott védője, Otigba Kenneth került földre az ellenfél tizenhatosán belül. Mindez persze nem érdekelte a lefújás után az ETO ünneplő játékosait, akik a győzelmükkel nagy lépést tettek a feljutás felé.

Saját kezében van a Győr sorsa

A Vasas elleni sikerrel a Győr az utolsó forduló előtt kétpontos előnyre tett szert, s vasárnap, Ajkán a döntetlen is elég lenne ahhoz, hogy nagy múltú klub kilenc évvel az élvonalbeli licenc elvesztése és a harmadosztályba sorolás után visszatérjen az NB I-be – írta meg a Magyar Nemzet.

– A meccs előtt lépéselőnyben volt a Vasas, most mi vagyunk lépéselőnyben. Reménykedtem abban, hogy a meccs színvonala megüti az NB I-ét, szerintem így is lett, főleg az első félidőben. A második félidő lényegében a Vasasról szólt, beszorítottak minket, csak a kapusunknak köszönhető, hogy még versenyben vagyunk

– emelte ki Borbély Balázs, aki áprilisban ült le az ETO kispadjára Kuznyecov Szergej helyett.

– Kezünkben van a sorsunk, de lehet, hogy az utolsó lépés lesz a legnehezebb, általában így szokott lenni – hangsúlyozta a dunaszerdahelyi születésű szakember. Az utolsó fordulóban, vasárnap a Vasas hazai pályán játszik a Lipcsei Péter edzette Soroksár ellen, a Győr pedig az Ajka vendége lesz. Ha a Győr pontot szerez, mindenképpen feljut, a Vasasnak saját győzelme mellett szükség van az ajkai segítségre is.

Labdarúgó NB II, 33. forduló

ETO FC Győr–Vasas 3–2 (3–2)
Gólszerzők: Bumba (8., 45+1.), Lukics (23.), illetve Radó (3.), Tóth M. (10.);
kiállítva: Holender (Vasas, a lefújás után)

Az NB II élmezőnyének állása az utolsó forduló előtt:

1. Nyíregyháza 76 pont
2. Győr 66
3. Vasas 64

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában