Kulturális műsorral készültek a szereplők

2022.09.14. 13:15

Érzékenyítő programot tartottak Lentiben

Idén 9. alkalommal rendezte meg a Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ a Fogyatékosság nem akadály - Játék határok nélkül elnevezésű rendezvényét.

Korosa Titanilla

Bécsi keringő a Zala Megyei Szivarvány Egyesített Szociális Intézmény Vadrózsa Tánccsoportja előadásában

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A kulturális kavalkádban ez alkalommal is részt vettek a társintézmények a megyéből és a határon túlról, Lendváról, illetve a vendégek között más helyi nevelési és oktatási intézmények is bemutatkoztak.

A Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ gondozottjai verses előadással léptek fel
Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Pozonec-Csoma Veronika, a szervező intézmény vezetője a megnyitón kiemelte, hogy 10 éve két fő célt fogalmaztak meg a rendezvénnyel. Egyik, hogy támogassák a fogyatékkal élők beilleszkedését, segítsék elfogadásukat a társadalom többi tagja számára és megmutassák a sérült emberek értékeit, színes világát. A másik, hogy olyan programokat nyújtsanak, melyek emlékezetesek lesznek a résztvevők számára s amelyek hagyománnyá válhatnak. Céljaik közben azzal egészültek ki, hogy nemcsak a fogyatékos emberek integrációját, hanem a generációk kölcsönös elfogadását is szeretnék segíteni. A rendezvényen ez alkalommal is több korosztály képviseltette magát. 

A lendvai intézmény gondozottjainak folklórműsora
Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Köszöntőt mondott Horváth László, a város polgármestere is, aki az eseménnyel kapcsolatban úgy fogalmazott: ezen alkalmak a szolidaritásról és az önzetlen segítő szándékról szólnak, ezért fontos, hogy az ilyen rendezvények nyitottak legyenek mindenki számára. A város a saját eszközeivel igyekszik segíteni a fogyatékkal élők helyzetét és odafigyelnek az érzékenyítésre is.

A lenti Mesevár Óvoda ovisai dalos körjátékkal léptek fel
Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A rendezvénytéren megtartott programon ezt követően a résztvevők műsora következett, a fellépők közül többen zenés, hangszeres, illetve táncos produkciókkal léptek színpadra, de volt olyan csoport is, amely verses novellával készült. Délután a közös ebédet követően ügyességi játékok, kézműves foglalkozás és zenés program várta a jelenlévőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában