Élményoktatás

2022.09.15. 08:30

A népzenét és a néptáncot népszerűsítették Nagykanizsán

A Kőrösi-iskolában a tanórák színesítése érdekében népzenei foglalkozást tartottak az első osztályos diákoknak. A Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI népzene és néptánc tanszaka tanárainak élményoktatása lenyűgözte a gyerekeket.

Benedek Bálint

Vizeli József és Scheiber Krisztina zenélt a Kőrösi-iskola programján

Forrás: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

Az intézményben korábban néhányszor már megmutathatták magukat a népzenészek és a néptáncosok, ezúttal a legkisebbek kaphattak betekintést a magyar kultúra fontos szeletébe. Vizeli József és Scheiber Krisztina a népzenei, míg Kócza Attila a néptáncos tagozatot képviselte.

– A népi hangszerek bemutatóján túl néhány táncalaplépést is elsajátíthattak a gyerekek – mondták. – Az élményszerű, interaktív bemutatkozás után talán többen eljönnek a zeneiskolába. Amint megszólaltak a zenék, néhányan már énekelték a dalokat, ami az óvodai foglalkozásaink sikerét is mutatja. Remélhetőleg ezek után az első és második osztályosok eljönnek szolfézscsoportjainkba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában