Bringanap

2022.09.10. 19:00

A jövőbeni kerékpárút nyomvonalán tekertek Murakeresztúron

A murakeresztúri kerékpárút építésének megkezdése előtt bringatúrával színesített Bringa napot szervezett szombaton az önkormányzat. A közel tíz kilométeres szakaszon a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség mellett helyiek és hobbi kerékpárosok tekertek.

Benedek Bálint

Murakeresztúron az önkormányzat szervezésében Bringás napot tartottak. A Kanizsai Oldtimer Kerékpárosok Szövetség felfvezetésével a fejlesztés előtt álló kerékpáros útvonal közel 10 kilométeres szakaszán közös biciklizésre nyílt lehetőség.

Fotó: Szakony Attila

A település focipályájára egymás után érkeztek a kerékpárosok, akik egy gyors, ingyenes regisztrációt követően egy pólót kaptak ajándékba, hogy abban tekerjék le a távot.

Polgár Róbert, polgármester elmondta: a településen és a környéken élők rajonganak a biciklizésért, az aktív turizmusért, ezért külön öröm, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keresztül az önkormányzat közel hét kilométer hosszú út kialakítására 970 millió forintot nyert, mely a Mura töltésén is keresztülvezet. A projekt elnyerésében nagy köszönettel tartoznak Cseresnyés Péter országgyűlési képviselőnek, aki végig mellettük állt. Molnáritól egészen Őrtilosig, vagyis Somogy megye határáig tart majd a nyomvonal.

Fotós: Szakony Attila

- Lényeges momentumhoz érkeztünk, hiszen várhatóan a jövő héten írjuk alá a kivitelezési szerződést és hamarosan megkezdődhet a munka - mondta a településvezető. - A megállapodás szerint még ebben az évben kötelező elindítani a munkálatokat. A murakeresztúri szakasz a töltésen vezet, melyet néhány évvel ezelőtt megerősítettünk, kiszélesítettünk és magasítottunk, így arra már biztonsággal kerülhet aszfaltréteg. Ezt követően a vasút mellett halad tovább a beleznai állomás felé a Zrínyi-Újvár irányába. A mostani bringatúra célja ennek a szakasznak a bejárása, melyben sokak támogatására számíthatunk, mint például a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetségre, akik méltó módon múltszázadi kerékpárokkal vezették fel a csapatunkat.

Az eseményre ellátogatott Cseresnyés Péter is, aki szerint a Mura program keretében hosszú előkészítő munka után elkezdődhet a valódi építkezés. Nagyon reméli, hogy a kivitelező abban a minőségben készíti el, ami elvárható, hisz hosszútávon terveznek.

Fotós: Szakony Attila

- A murakeresztúri töltésen vezető kerékpárút csatlakozik azokhoz az elképzelésekhez, amelyek Zala megyét átszelve annak bejárására alkalmas kirándulási útvonalakat teremt - tette hozzá. - A következő időszakban együttműködve a megyével további kerékpárút fejlesztések várhatók, építésben és kijelölésben egyaránt. Célunk, hogy a kirándulási útvonalakon túl az országhatártól, Nagykanizsa érintésével egészen a fővárosig el lehet kerekezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában