Biztonságosabb a közlekedés

2022.08.23. 15:00

Útszegély- és járdafelújítás a zalaegerszegi Ola utcában

Bruttó 4,5 millió forintból újult meg az Ola utca 10-14. számú társasházak előtt a járda és a szegély. A munkálatok befejezéséről Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő és Szabó János közútkezelő szakreferens tájékoztatta a sajtót.

Mozsár Eszter

Szabó János közútkezelő szakreferens (b) és Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő a felújított szakaszon Fotó: Fehér Márk

Az itt lakók már többször jelezték a térség önkormányzati képviselőjének a problémát, a tömbházak előtt ugyanis már balesetveszélyessé vált az útszegély és a járda. A város saját költségvetéséből, az arányos városfejlesztés részeként valósította meg a beruházást. A használat és a téli síkosságmentesítés miatt a padka és az útburkolat már olyan rossz állapotban volt, hogy mindenképpen szükségessé vált a beavatkozás. Ezt a szakaszt nemcsak a lakók, hanem az orvosi rendelőbe és az üzletekbe érkezők is használják, mondta Böjte Sándor Zsolt. 

Szabó János a felújítással kapcsolatban arról tájékoztatott, hogy az érintett társasházak előtt 83,3 méter hosszan kicserélték a szegélyt, a kapubejárók burkolatát megerősítették, valamint a teljes szegélyhosszban, 232 négyzetméter felületen sétányaszfalt-burkolatot kapott a járda. A kivitelezési munkákat a Zala-Müllex Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Kft. végezte. A beruházást már tavaly el szerették volna kezdeni, ám csupán idén tudták megvalósítani, hangzott el a helyszínen. A tervek szerint folytatják a teljes járdaszakasz felújítását a többi tömbház előtt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában