Együttműködés

2022.08.17. 09:30

Testvértelepülési megállapodást köt Zalalövő

Együttműködési megállapodást köt egymással az északnyugat-zalai kisváros és az ausztriai Bruck an der Mur önkormányzata. Az erről szóló szerződést augusztus 20-án írják alá a Szent István-napi programsorozat részeként.

Gyuricza Ferenc

Forrás: pixabay

Az újonnan kötendő megállapodás kapcsán Gyarmati Antal polgármester lapunknak elmondta: Zalalövőnek korábban Oberaich községgel volt testvértelepülési megállapodása, s a partnerkapcsolat az utóbbi években újra virágzásnak indult. Az ausztriai közigazgatási változások miatt az eddig önálló Oberaich azonban Bruck and der Mur része lett, emiatt új szerződés megkötésére lesz szükség, amit mindkét város önkormányzata támogat. Az ünnepi eseménynek közös döntés értelmében Zalalövő ad helyet, az együttműködési megállapodásokat szombaton délelőtt látják el kézjegyükkel az érintett polgármesterek, majd az azt követő műsorban a két település kulturális életének jeles képviselői mutatkoznak be.  

Az államalapítás és Szent István király napján további rendezvények is lesznek Zalalövőn. Az ünnepi szentmisét és az új kenyér megáldását hagyományosan a Patakai-hegyi búcsú keretében tartják meg, 15 órai kezdettel. Ünnepi beszédet Pácsonyi Imre, a Zala megyei közgyűlés alelnöke mond. A hegyi búcsún ezt követően további kulturális programok várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában