Kulturális programokkal kezdődik

2022.08.23. 09:30

Hagyományok és gasztronómia a Vinarium fesztiválon Lendván

E hét péntekén, hagyományőrző és kulturális programokkal kezdődik, s egészen szeptember 3-ig tart a határon túli kisváros legnagyobb idegenforgalmi és gasztronómiai rendezvénye, a Vinarium Fesztivál. A többek közt az idei bográcsfesztivált és a lendvai szüretet is magába foglaló nagyszabású eseményt hétfőn sajtótájékoztató keretében mutatták be.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Gyuricza Ferenc

Ezen Ivan Koncut, a város polgármesteri hatáskört gyakorló alpolgármestere kiemelte: másfél-két éves visszaesést követően ismét virágzik az idegenforgalom a városban, egyre több turista érkezik Lendvára, s jelentős számban vannak azok, akik több napot, több vendégéjszakát költenek el a településen. Ennek köszönhetően az idegenforgalmi bevételeik is növekednek, amit részben vissza tudnak forgatni rendezvényekbe. Ilyen lesz az idei Vinarium fesztivál is. 

Magáról a fesztivál programjairól Martina Bukovec, a Lendvai Idegenforgalmi és Fejlesztési Közintézet igazgatója, Vaupotic Göncz Elvira, a Lendvai Művelődési Egyesületek Szövetségének elnöke, valamint Lazar Evgen, a Zipline Vinarium, a lendva-hegyi kilátótorony és kötélpálya vezetője mondtak el részleteket. A bográcsfesztivál, azaz a kulturális műsorral is kiegészülő főzőverseny augusztus 27-én lesz, ezt egy előesti programsorozat előzi meg. A Lendvai Szüretet szeptember 3-án tartják, ugyanekkor ünneplik a Vinarium megnyitásának 7. évfordulóját. A kettő között a Városi Színház- és Hangversenyterem szabadtéri színpadán etno-estek várják az érdeklődőket, a magyar program augusztus 30-án lesz. Külön napot szentelnek az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, illetve mind több szakmai sikert elérő lendvai boroknak, utóbbit szeptember 2-án tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában