Program

2022.07.03. 17:56

Jó hangulat sok érdeklődővel – sikeres volt a Göcseji Hacacáré

Közel félezer táncos lépett fel szombaton Becsvölgyén a Cserta Egyesület által szervezett 9. Göcseji Hacacárén, ahol fergeteges hangulat várta a résztvevőket és a folklór iránt érdeklődőket egyaránt.

Mozsár Eszter

Cserta Táncegyüttes Fotó: Kovács Gábor

A meghívásnak 25 néptáncegyüttes tett eleget, akik változatos műsorral és koreográfiákkal örvendeztették meg a közönséget a nagyszínpadon. A táncosok mellett az Anno Trio adott autentikus moldvai-gyimesi csángó népzenei koncertet, fellépett továbbá a Góbé zenekar, valamint  néptáncot is tanítottak. A nap végén folkkocsma szórakoztatta mindazokat, akik nem fáradtak el a forgatagban.

Zalaapáti Boróka Táncegyüttes Fotó: Kovács Gábor
Szarkaláb Táncegyüttes Fotó: Kovács Gábor
Kerka Táncegyüttes Fotó: Kovács Gábor

A hagyományokhoz híven a kísérő programok sem maradtak el, kézműves és helyi termelői vásárt tartottak, a gyermekeket népi játékokkal szórakoztatták. Emellett negyedik alkalommal a főzőcsapatok göcseji gasztronómiai különlegességeket kínáltak. A parasztolimpián vállalkozó kedvű csapatok mérhették össze ügyességüket, ezen kívül a hangszersimogató és a látványos hajfonó verseny is sok érdeklődőt vonzott. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában