Finomság és egészség volt a nap mottója

2022.07.19. 20:30

Fagyit mért a gyógyszerész a Zalai Gondviselés Patika előtt

Egészen rendhagyó módon várták kedden az arra járókat a Zalai Gondviselés Patika előtt Kenéz Zsolt gyógyszerész és kollégái. A kánikulára való tekintettel egy gombóc kézműves, adalékmentes fagylalttal és némi életmód tanáccsal szolgáltak a kíváncsiskodóknak, illetve a gyógyszertárba igyekvőknek.

Mozsár Eszer

Kenéz Zsolt és kollégája, Ladoláné Horváth Viktórai (hátul) nemcsak fagylaltot kínáltak, hanem életmód tanácsot adtak, ha kérték. Fotó: Fehér Márk

A nap mottója Finomság és egészség volt, ugyanis a tulajdonos szerint igenis kézben járhat a kettő, ha kellőképpen figyelünk és mértékletességet tartunk mindenben. A fagyis pult mögött Ladoláné Horváth Viktória és Madár Mónika szakasszisztens segített.

- Egyrészt ebben a nagy melegben szerettünk volna kedveskedni egy kis hűsítővel, emellett szívesen beszéltünk a kánikula elleni védelemről is. Az elviselhetetlen melegben mindenki megfelelő mennyiségű folyadékot igyon, kerülje a tűző napot, árnyékoljuk le lakásunkat, amennyire lehet – mondta a jó tanácsokat lapunknak Kenéz Zsolt. - Az volt a célunk, hogy egy kicsit más közegben, kevésbé hivatalosan, személyesebben találkozzunk az emberekkel.

Még a COVID-hullám idején például télen a patika előtt gázmelegítőket helyeztünk ki, hogy ne fázzanak a sorban állók. A mai napon mindenki szívesen fogadta a fagylaltot. Volt, aki a bőrvédelemről érdeklődött, s volt, aki a helyes táplálkozásról kérdezett. Hiszem, hogy akkor sikeres a gyógyulás folyamata, ha mindenki kellőképpen tesz egészsége védelméért. A mai mottónk pedig arról szólt, hogy a helyes, azaz változatos, nyomelemekben, vitaminokban gazdag táplálkozás és a helyes, azaz az ellenőrzött és nem túlzásba vitt gyógyszerfogyasztás együtt fontos, egyszóval tartsunk mértéket mindenben. A társadalomban sokszor két táborra szakadnak az emberek, mi ezt az ellentétes szemléletet szeretnénk közelebb hozni egymáshoz – mondta a gyógyszerész.

Kenéz Zsolt hozzátette, tizenöt évvel ezelőtt a szakmában az elsők között volt, aki dietetikus programot használt munkája során. Példát hozva elmondta, megfelelő testmozgással, táplálkozással nagyban segíteni lehet például a túlsúly okozta vagy egyéb emésztési, keringési problémákon. Az egészségért csak magunk tehetünk, s lehetőleg még a fájó, komolyabb tünetek előtt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában