Frizura és fordítógép

2022.06.16. 07:00

Ukrán fiataloknak vágtak frizurát a zalaegerszegi Munkácsy-iskolások

Frizura fordítógép segítségével, röviden így is összefoglalható az az akció, ami kedden zajlott a Munkácsy-iskolában.

Arany Gábor

Kutfej Natália és Papp Fruzsina éppen Szasa Kibirjev haját igazítja Fotó: Arany Gábor

Lapunkban is beszámoltunk róla már, hogy a Nemzetközi Cselgáncsszövetség kezdeményezésére, a Magyar Csel­gáncsszövetség és az ukrán partnerszövetség szervezésében, valamint a magyar kormány támogatásával 300 ukrán, dzsúdóval foglalkozó, az ukrán hadműveleti területeken, háborús övezetben élő tizenéves fiatal érkezett hazánkba május közepén. Zalaegerszeg dzsúdóegyesülete 30 gyermeket fogadott, őket a Teleki Blanka Kollégiumban helyezték el kísérőikkel, edzőikkel együtt. Azóta amennyire lehetett, beilleszkedtek, nemcsak a tanulásban segítik őket, folynak az edzések, sportrendezvényeken vesznek részt. 

Németh Dezső, a Ganz Ábrahám Technikum Munkácsy-szárnyának igazgatóhelyettese lapunknak arról számolt be, hogy intézményük is igyekszik támogatni a gyerekeket. Minap vetődött fel, miszerint fodrászra lenne szükségük a fiúknak, s mivel az iskolájukban fodrásztanulókat is képeznek, így kézenfekvő volt a lehetőség. A technikum 11. osztályos diákjai a szünidő előtti szinte utolsó gyakorlatként vállalták a frizurák elkészítését. A Vargáné Kiss Csilla szakoktató által irányított diákok a nyelvi nehézségeket is leküzdve értették meg a vendégek kívánságát, azaz mutogatva és az internetes fordítóprogram segítségével rendelhettek maguknak frizurát a fiatal cselgáncsozók. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában