Vallás

2022.06.18. 16:00

Szent Mihály és Szent Gábor arkangyal képe került a fityeházi templomba

A tavalyi után két további oltárkép is elkészült a fityeházi templomba.

Horváth-Balogh Attila

Az új festményekkel egyre szebb, díszesebb a templom Fotó: ZH Archívum

A templom a Szentlélek eljövetele titulust viseli. Tavaly – az építés 25. évfordulója után – sor került a templom belső felújítására, mely során nemcsak új színeket, hanem oltárképet is kapott az Isten háza, illetve a padokat is renoválták. Az oltárképet, amely természetesen a templom titulusának megfelelően a Szentlélek kiáradását jeleníti meg, Czanik Ferenc kapuvári festőművész készítette, akit megbíztak az új stációk megalkotásával is. (A korábbi stációk ugyanis a 19. század végéről valók, és sem színben, sem stílusban nem illettek a megújult templombelsőhöz.) Azóta ezek ugyancsak realizálódtak, most pedig két újabb oltárképpel gyarapodott a templom, ezek szintén a kapuvári alkotót dicsérik.

Vaslabán Csaba plébános lapunknak elmondta: most elkészült még két oltárkép (ezek Szent Mihály és Szent Gábor arkangyalt ábrázolják), me­lyek kiegészítik a tavalyi központi képet. Mindeközben színvilágban ez utóbbit is hozzáigazították a stációk és az új képek színvilágához. Az oltárképeket az ünnepi, búcsúi szentmise keretében szentelte meg az atya, majd agapéra, kötetlen beszélgetésre került sor. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában