Poézis 22

2022.06.15. 07:00

Nyugdíjas próza-és versírókat díjaztak Zalaegerszegen

A nyugdíjasok számára írt ki versés prózaíró pályázatot az Életet az Éveknek országos szövetség zalai szervezete. A Poézis 22 díjait tegnap adták át a városháza előtt.

Arany Horváth Zsuzsa

A díjazottak népes tábora Fotó: Pezzetta Umberto

A résztvevőket dr. Kocsis Gyula, a zalai szervezet elnöke köszöntötte, jelezve, a járvány ideje alatti elzártság enyhítésére született, írásra buzdító ötlet újra sikeresnek bizonyult, az ország számos pontjáról kaptak pályamunkát. A zsűri a „hűség” és a „falusi, városi élet” témakörben műfajonként bírálta az írásokat, ezeket Szemes Béla, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság zalai képviselője elemezte. Kiemelte, a lírai termésben a kötött versformák is népszerűek voltak, a prózai művek személyes élményeket dolgoztak fel.

 

Köszöntőjében Balaicz Zoltán polgármester (egyben a városi idősügyi tanács elnöke) a közösségi kapcsolatok újjáépítésének igényét köszönte meg a szervezőknek és a pályázóknak. A legjobbaknak járó elismerést Iványi Ildikó nyugalmazott tanár, Kiss Gábor, a megyei könyvtár igazgatója, az idősszervezet zalai elnöke, a polgármester és a zsűrielnök nyújtotta át.

A két kategória mellett az egyéb témakörben vers és próza műfajban összesen 32 díj talált gazdára. A hűség verskategória győztese Csider Sándor (Keszthely), falusi/ városi élet versben első helyezettje Juhászné Bérczes Anikó (Zalalövő), egyéb témakörben pedig Galambos István (Zalaegerszeg). Hűség prózában nyertese Jánosi Ferenc (Lovászi), falusi/városi élet témakörben pedig Czakó Lászlóné (Zalaegerszeg), egyéb témakörben Frankovics Tibor (Nemesapáti).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában