Összeér a magyarok lelke

2022.06.04. 07:00

Közös énekléssel emlékeztek Trianonra a zalaapáti iskola diákjai

Szarka Tamás Kossuth-díjas zeneszerző Kézfogás című dalát énekelték el a Gábor Áron Általános Iskola 4–6. osztályos diákjai pénteken, egy időben több ezer Kárpát-­medencei és szórványban élő fiatallal.

Péter B. Árpád

Nagy-Magyarországot mintázva énekelték a diákok az összetartozás dalát

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Ötven gyermek sorakozott fel Kiss Gábor és Galuska Sándor tanár vezetésével a trianoni emlékparkban, s Nagy-Magyarországot megformálva dalolták: „Nézd a szemeimet, minden kiderül, kár mondani már. / A magyarság szívbe menekül, úgyis jót talál, úgyis jót talál.” 

A nemzeti összetartozás napja alkalmából 2019 óta énekelnek fiatalok, a kezdeményező Szarka Tamás szerint azért, mert a hazájuktól elszakított magyarokat az ­összetartozásba vetett hit erősíti, s ezt hivatott szolgálni a közös dalolás. 

Vincze Tibor polgármester azt mondta, ezzel a kezdeményezéssel „kiénekeljük magunkból a fájdalmat, s továbbadjuk az ifjúságnak a kézfogást azért, hogy ne csüggedjünk”. 

– Európában, a mai körülmények között büszke lehet a magyar arra, hogy keresztény hite és nemzettudata okán biztosan fenn tud maradni – folytatta a település vezetője. – E napon pedig bátorítanunk kell egymást, hogy ne búslakodjunk, inkább előrenézzünk, mert akkor megmaradunk, ahogyan eddig is. 

Vincze Tibor hozzátette, csatlakozásukkal azt üzenték a külhoni magyaroknak Zala­apátiból: „összetartozunk s összeér a lelkünk”. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában