A legjobbak köszöntése

2022.06.17. 06:50

A Zala megyei kosárszövetség 31. alkalommal adta át a díjait

Több mint három évtizedes hagyomány, hogy a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség (ZMKSZ) elnöksége elismerésben részesíti azokat, akik teljesítményükkel, tevékenységükkel erősítik a megye kosárlabdasportját, annak dicsőséget hoznak. Csütörtökön is ez történt, hiszen ünnepélyes keretek között köszöntötték a díjazottakat.

Kerkai Attila

A díjazottak, illetve képviselőik és a díjátadók csoportképe a csütörtöki ünnepségen Fotó: Fehér Márk

A mostani volt a harmincegyedik alkalom, és a megjelenteket a ZMKSZ elnöksége nevében Bodrogi Csaba, a ZTE férfikosárlabdacsapatának legendás játékosa köszöntötte, aki maga is többször díjazott volt. Zalaegerszeg polgármestere, Balaicz Zoltán arról beszélt, hogy a pandémia alatt ezt a rendezvényt sem tudták abban a formában megtartani, ahogy azt megszokták, de örült neki, hogy ismét mindenki együtt lehet. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy mostantól minden visszaáll a régi kerékvágásba.

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Szövetsége főtitkára is régi vendég az eseményen, s ahogy fogalmazott, mindig nagy megtiszteltetés neki itt lenni, s örömmel jön. Példaértékűnek nevezte a Zala megyei szövetség munkáját és azt is, hogy ezt a díjátadást megszervezik. A pandémiás időszakkal kapcsolatban nagy eredménynek tartotta, hogy a kosárlabda fejlődését nem vetette vissza, viszont fontosnak érezte elmondani, hogy több más sportághoz hasonlóan nekik is nagy munkára lesz szükségük ahhoz, hogy a nézőket minél nagyobb számban visszacsalogassák a csarnokokba.

Ezt követően szólították egyenként a díjazottakat, akik közül többen nem tudtak jelen lenni, ám az elért eredményeiket részletesen ismertették. A Kosárlabdázásért Zala Megyében- díjat dr. Villányi Antal, a ZMKSZ elnöke vehette át, aki ennek a díjátadónak is a megálmodója volt 31 évvel ezelőtt.

 

– Nem gondoltam volna, hogy elérkezik a pillanat és ennyi elismerés érjen. Akik itt vannak, őket szeretem, valamennyien egyéniségek, és azt kívánom mindannyiuknak, hogy a jövőjük még szebb legyen – mondta dr. Villányi Antal.

A 2021–2022. évi bajnoki szezon díjazottjai. Legjobb női utánpótlás-játékos: Óházy Julianna (Zalaegerszegi KTE NKK). Legjobb női játékos: Kovács Georgina (ZTE NKK). Legjobb férfi utánpótlásjátékos: Csuti Kornél (Zalakerámia- ZTE KK). Legjobb felnőtt férfi játékos: Jordan Barnett (Zalakerámia- ZTE KK). A Zala megyei bajnokság legjobb játékosa: Tóth Olivér (Egerszegi AC). A legjobb edző: Rózsás Gábor (Zalaegerszegi KTE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában