Megemlékezés

2022.05.13. 07:00

Vietnámi delegáció koszorúzott a Ho Si Minh szobornál Zalaegerszegen

A Vietnámi Szocialista Köztársaság budapesti nagykövete, Nguyen Thi Bich Thao asszony, dr. Botz László altábornagy, az ENSZ 1970-es évekbeli vietnámi békemissziójának egykori tagja, a Magyar-Vietnámi Baráti Társaság elnöke, a Magyarországon élő vietnámi kolónia vezetői csütörtökön koszorúzták meg a zalaegerszegi Platán soron álló Ho Si Minh szobrot, amelyet 1976-ban állítottak.

Arany Horváth Zsuzsa

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Ho Si Minh, a Vietnámi Demokratikus Köztársaság elnöke, miniszterelnöke 132 évvel ezelőtt született, itteni szobrát minden évben felkeresi a magyarországi vietnami delegáció.  A megemlékezésen beszédet mondott a vietnami nagykövet, dr. Botz László, Góra Balázs, az MSZP zalai vezetője idézte fel a XX. századi távol-keleti politikus életművét. A szobor talapzatán koszorút helyezett el dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere, végül a magyar-vietnami kapcsolatok jelképeként cseresznyefát ültettek a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában