Hévízen is kitettek magukért a szurkolók

2022.05.10. 07:00

Több ezren szurkoltak a Giro versenyzőinek a fürdővárosban is

Több ezren várták vasárnap a Giro d’Italia mezőnyét a fürdővárosban, s ahogyan az útvonalon fekvő valamennyi zalai településen, úgy Hévízen is kitettek magukért a szurkolók s a programszervezők.

Péter B. Árpád

 Igaz, a mezőny nagyjából 30 másodperc alatt eltekert a Festetics Fürdőház előtt, de a csúcspontot megelőző órák sem teltek eseménytelenül. A rajongók és érdeklődők figyelmét lekötötték például belevaló motoros rendőrök, akik amellett, hogy ellenőrizték, mindenki biztonságos távolságban áll-e az úttól, próbálták fokozni a hangulatot. Néhányuk még vastapsot is kapott „mutatványáért”. Czene Alexandra, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház kommunikációs- és marketingvezetője azt mondta: nagyon készültek a Giróra, a helyi spinning klub tagjai például „G” betűt formálva tekertek a teraszon, ami a nemzetközi televíziós közvetítésbe is bekerült, s ezen a napon az italok és a sütemények is rózsaszínűek voltak a büfében. A fürdőház előtt pinkbe bújt pomponlányok fokozták a hangulatot, akiket a csapatautók személyzete gyakorta dudaszóval üdvözölt. Hévízen általános volt a vélekedés: jöhet a következő hasonló élmény…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában