A biciklis játszótér minden korosztály számára

2022.05.27. 14:00

Pumpapályát építenek Murakeresztúron

A település önkormányzata 13 millió forint támogatást nyert az Aktív Magyarország program által kiírt pályázaton úgynevezett pumpapálya, azaz biciklis játszótér építésére.

HBA

Így néz ki egy pumpapálya

Forrás: ZH

Polgár Róbert polgármester elmondta: az önkormányzat ugyanennyit tesz hozzá a beruházás megvalósításához. Mint közölte, a pumpapálya valójában egy modern közösségi tér, ahol minden gyerek és felnőtt fejlesztheti ügyességét, biztonságos körülmények között játszhat és mozoghat. Nevét onnan kapta, hogy ha használója megfelelően „pumpál”, akkor tekerés nélkül képes körbe-körbe haladni rajta; a pumptrack hullámok és kanyarok egymásutánja. 

A pályát kerékpárral, rollerrel, gördeszkával, görkorcsolyával is lehet használni, sőt, a legkisebbek futóbiciklivel is mehetnek rajta. Alkalmas továbbá sportbemutatók, oktatás, valamint versenyek lebonyolítására. 
– A pumpapálya kiváló mozgási lehetőséget kínál azoknak a gyerekeknek, akiknek már „unalmas” a hagyományos játszótér. Azt szeretnénk, hogy ha Murakeresztúron minél többen sportolnának rendszeresen, s kapnának kedvet az egészséges és fenntartható közlekedéshez; a pumpapálya mindkét célt szolgálja – nyilatkozta lapunknak a polgármester. 

Az Aktív települések program részeként futó országos bringaparkprogramot az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda hívta életre. A kormány idén több mint 740 millió forintos támogatást nyújt ilyen létesítmények építésére, a kerékpárpályák száma az év végére elérheti a 104 darabot. Fontos, hogy a támogatás legfeljebb a költségek 50 százalékának erejéig kérhető, a fennmaradó részt az építtetőnek kell vállalnia. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában