Letenyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület

2022.05.05. 13:00

Népszerűsítenék a tűzoltóversenyeket Letenyén

A Letenyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület nemrégiben első alkalommal szervezte meg a Melinda kupa névre keresztelt az ifjúsági tűzoltó versenysorozat első állomását. A gyerekek több körben is megmutathatták a felkészültségüket, megismerkedhettek a Letenye ÖTE felszereléseivel.

Benedek Bálint

A gyerekek élvezték a versenyt Fotó: ZH

A Letenye ÖTE ifjúsági csapatának kabalája Melinda, a plüss jegesmedve. A vezetőség eldöntötte, hogy a kedvenc figuráról elnevezett tűzoltási viadalsorozatot szervez, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a fiatalok körében a tűzoltás fontosságára. Ráadásul országos versenyt csak kétévente rendeznek, s szerintük egy gyerektől nem várható el, hogy ez idő alatt elszántan készüljön, gyakoroljon mindenféle megmérettetés és motiváció nélkül. Ezért a határ menti város gárdája igyekszik országos szinten is bekapcsolódni a vérkeringésbe, hogy minél több fiatal ismerkedjen meg a szerelési versenyek világával. 
Zala megyéből is eltűntek az ifjú gárdák, ezért a frissítésre itthon is szükség van – tudtuk meg a szervezőktől. Az első alkalommal a szervezők mellett a Tolna megyei Bátaszékről érkezett a Cikádor Főnix csapata, akik bizonyították is rátermettségüket, és legyőzték a hazaiakat. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában