A 777. születésnapon

2022.05.02. 11:30

Átadták a városi kitüntetéseket Nagykanizsán

A kanizsai származású Zádori Mária énekművész, valamint a Dél-zalai Vízmű Zrt. nyugalmazott igazgatója, Kovács Antal kapta meg a díszpolgári címet pénteken a HSMK színháztermében megrendezett városnapi ünnepi közgyűlésen.

Benedek Bálint

Az Eraklin Táncklub Egyesület adott műsort Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

A város 777 éves születésnapjára emlékező eseményen részt vett Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke, Balogh László polgármester, az önkormányzati képviselők és a város prominens személyiségei. A műsort az Eraklin Táncklub Egyesület standard formációs tánca nyitotta meg. Fellépett még a Zalagyöngye Táncegyüttes és a Nagykanizsai Fúvószenekar kisegyüttese. A rendezvényen elhangzott: Nagykanizsa és a szerbiai Magyarkanizsa község közötti együttműködés 15. éves jubileumát is ünneplik.

Ebből az alkalomból Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester méltatta a települések barátságát. Balogh László ünnepi köszöntőjében a város sikereiről és a jövőben megoldandó feladatokról beszélt. – Lépésről lépésre megvalósult a belváros teljes rekonstrukciója, megszépült az Erzsébet tér, a Fő út, az Eötvös, a Deák és most a Széchenyi tér – sorolta. – Csendesen európaivá vált Nagykanizsa teljes belvárosa, miközben gyermekeink és unokáink megújult bölcsődékben, óvodákban és iskolákban pallérozhatják képességeiket, és szabadidejükben új játszótereken, műfüves focipályákon mozoghatnak vagy a város legnagyobb játszóterén kapcsolódhatnak ki a Csónakázó-tónál. A mindennapok láthatatlan alapját jelenti, amikor sok milliárd forint értékben újulnak meg csatornák, vízvezetékek, társasházak, egészségügyi ellátók, parkolók és több közintézményünk, köztük a város legszebb épületei, történelmi palotái. 

Kitüntetettek a polgármesterrel, balról, állnak: Horváth István, Beke Szabolcs, Sári Csaba (Sári Nándor fia), Balogh László polgármester, Teleki László, Alexa Péter, Kanász Viktor. Ülnek: Erdősné dr. Németh Ágnes, dr. Száraz Csilla, Kovács Antal, Virág László (Zádori Mária férje), Marton Éva, Alexa Mercédesz, Zadraveczné Vándor Melinda Fotó: Szakony Attila

A polgármester hozzátette: Cseresnyés Péter országgyűlési képviselőnek köszönhetően megépült a 7-es főútvonal és a Petőfi utca kereszteződésében a körforgalom, de elindult annak a négysávos útnak a tervezése is, amely Nagykanizsát és Zalaegerszeget köti össze, hogy olyan együttes gazdasági erő jöjjön létre, amely fel tudja venni a versenyt más régiókkal, akár egy közös nagy beruházás elnyerése érdekében is – mondta a polgármester. A díszközgyűlésen azokat a személyeket is köszöntötték, akik sokat tettek a városért. A kitüntető címeket Balogh László polgármester adta át az arra érdemeseknek. Idén a Város Címere elismerést Horváth István versmondó, Kanász Viktor történész, dr. Száraz Csilla régész-főmuzeológus, a Thúry György Múzeum igazgatója érdemelte ki. 

 

Az Év Vállalkozása címet kkv kategóriában az „M-M” Kanizsa Kft. a GYGV Kanizsa Kft. kapta, s a két ügyvezető, Marton Éva és Beke Szabolcs vette át. A nagy vállalkozások között a Kanizsa Trend Kft.-nek adományozták a címet, amit az ügyvezető, Zadraveczné Vándor Melinda vett át. Nagykanizsa Városért címet kapott Teleki László, a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Erdősné dr. Németh Ágnes pedagógus, Alexa Mercédesz pedagógus, Alexa Péter pedagógus és posztumusz Sári Nándor kajak- kenu mesteredző. A közgyűlés díszpolgári címet adományozott Kovács Antalnak, a Dél-zalai Vízmű Zrt. nyugalmazott vezérigazgatójának és a nagykanizsai származású Zádori Mária énekművésznek, aki egészségügyi okokból nem lehetett jelen, az elismerést férje, Virág László vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában