Díjnyertes pavilon

2022.04.05. 11:00

Véget ért a dubaji világkiállítás, melynek Magyar Pavilonjában hazánk vízkincse állt a középpontban

Az elmúlt hónap utolsó napján, fél év nyitva­tartás után véget ért a dubaji világkiállítás, melynek Magyar Pavilonjában hazánk páratlan vízkincse állt a középpontban.

Péter B. Árpád

A Magyarországnak ítélt ezüstérem, amit a legjobban bemutatott tematika kategóriában érdemelt ki a pavilon.

Forrás: MTÜ

Az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt kiállítóhelyen hangsúlyosan megjelent Hévíz is, hiszen ott hazánk természetes vízkészlete, gyógy- és termálvízkincse, valamint a balneológia került a fókuszba. 
Az Expo 2020 Dubai nevű eseményen a Világkiállítások Nemzetközi Szövetsége díjazta a legjobb pavilonokat. A magyar ház a legjobban bemutatott tematika kategóriában ezüstérmet nyert, korábban pedig a 15 legkülönlegesebb bemutatóépület közé választották. A pavilont Makovecz Imre egykori tanítványa, Csernyus Lőrinc tervezte. A Magyar Turisztikai Ügynökség gyorsmérlegéből kiderül: számos kiemelkedő eredmény született az elmúlt hat hónapban. A Magyar Pavilon küszöbét összesen 194 országból érkezett 1 millió 88 ezer látogató lépte át, akiknek 90 százaléka szívesen meglátogatná Magyarországot. 

 


Az expó 26 hete alatt 42 kulturális eseményt szervezett Magyarország, mintegy 700 fellépő közreműködésével, az AquaBarban pedig 10 ezer liter hazai ásványvíz fogyott a kóstolók során. A GastroRoots névre keresztelt étteremben a legnépszerűbb étel a gulyásleves volt, amiből több mint 1500 litert fogyasztottak el a vendégek, a decembertől árult kürtőskalácsból pedig majdnem húszezer darab kelt el Dubajban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában