Utána azonban többet kell fizetni

2022.04.07. 07:00

Júliusig változatlanok maradnak az intézményi szociális ellátások díjai Zalaszentgróton

Júliusig változatlanok maradnak az intézményi szociális ellátások térítési díjai, erről is döntött a városi képviselő- testület nemrég.

Szabó Judit

Képünk illusztráció.

Forrás: pixabay

Minden évben április elsejéig kell felülvizsgálni Zalaszentgróton a házi segítségnyújtás, az étkeztetés és az idősek nappali ellátása térítési díjait, bár e téren jelenleg nincs mozgástere az önkormányzatnak. A kormányzat ugyanis a veszélyhelyzetben, 2022. június 30-ig nem teszi lehetővé a díjemeléseket, így az eddigi tarifákat kell fizetni.

 

Júliustól azonban többet kell fizetni a szolgáltatásokért Zalaszentgróton. A házi segítségnyújtás óránként a jelenlegi 190 helyett 250 forint lesz. A szociális étkeztetés díja most a jövedelemtől függően 380– 690 forint, az összegek 440– 750 forintra változnak. Az étkezéshez kapcsolódó szállítási költség nem módosul, 75 forint marad, az idősek nappali ellátásáért pedig nem kell fizetni, és ez az év második felében is így lesz. Új rendeletet alkotott az önkormányzat a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról, egyrészt mert az elfogadása, 2001 óta már 23-szor módosították, illetve hogy illeszkedjen a helyi jogszabály az országos integrált jogalkotási rendszerbe.

 

 Az alapok változatlanok, a szervezett kommunálishulladék-gyűjtést kötelező igénybe venni, a szolgáltató Zalaszentgróton a a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft., a munkát alvállalkozóként a Zalaispa Zrt. végzi. Elfogadta az önkormányzat a közbeszerzési tervet, és döntött az óvodai és bölcsődei beíratásról, amelyre május 4-én és 5-én lesz lehetőség. Pályázatot adnak be a TOP plusz programba a Május 1. utca útburkolatának felújítására, és elvégezték a hiánypótlást a Csány László utcai járda- és útfelújítási pályázatukban. Egy TOP plusz projekt keretében már folyik az egészségügyi központ energetikai fejlesztése. Az önkormányzat hasonló programra készül egy másik városi intézményben, de még nem dőlt el, melyikre adjanak be pályázatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában