Rengeteg a gyerek

2022.04.01. 17:30

Élelmiszerrel segített a háború elől menekülőknek a zalalövői Kerecsen egyesület

Azonnal fogyasztható élelmiszerekkel segítette a több mint egy hónapja kitört háború miatt Ukrajnából menekülőket a Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület. A zalalövői civil szervezet tagjai személyesen vitték el az adományokat Beregsurányba.

Gyuricza Ferenc

A zalalövői egyesület tagjai, Csonka Ferenc, Czendrei László, Ribarics József, Tóth Gyula és Bita Ernő a Máltai Szeretetszolgálat sátránál

Forrás: Kerecsen egyesület

Minderről Csonka Ferenc, az egyesület elnöke beszélt lapunknak. Mint mondotta, a Kerecsen egyesület eddig is jelentős karitatív tevékenységet végzett, ám korábban főként a Böjte Csaba által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonainak nyújtottak segítséget. 

 

– Most a háború elől menekülőknek van szükségük támogatásra, ezért saját tagságunk, illetve az egyesülettel szimpatizálók körében hirdettünk meg egy gyűjtőakciót – magyarázta Csonka Ferenc. – Kifejezetten azonnal fogyasztható élelmiszerekkel szerettünk volna segíteni, hiszen az előzetesen beszerzett információk alapján erre van a legnagyobb szükség. Akik átjönnek a határon, s indulnak tovább az ország egyéb térségeibe vagy külföldre, ők kapnak ezekből az élelmiszercsomagokból. 

 

Az egyesület tagjai elsősorban konzerveket, sajtokat, vajkrémeket és ivóleveket vásároltak a menekültek számára. Emellett chipset és csokoládét, illetve két mázsa banánt, hiszen rengeteg közöttük a gyermek. Az adományt személyesen vitték el az ukrán–magyar határon található Biharkeresztesre. 

 

– Az a filozófiánk, hogy amit magunk viszünk el a cél­állomásra, az oda is ér – folytatta az elnök. – Beregsurányban a Máltai Szeretetszolgálat segíti a menekülőket, velük már régóta jó a kapcsolatunk, most is nekik adtuk át az adományt, amiből a segélyszervezet tagjai azonnal csomagokat állítottak össze, hogy el tudják velük látni a továbbutazókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában