Spulni a művelődési központban

2022.04.19. 15:00

Bemutatták a régi technikákat Lentiben

Még a húsvéti ünnepek előtt tartott bemutatót a közönségnek a helyi Pro Arte Kulturális Egyesület keretei között működő Spulni Csoport a városi művelődési központban.

Korosa Titanilla

A Spulni Csoport tagjai a tojásfestést és a csipkekészítést mutatták be

Forrás: ZH

A rendezvény a városi könyvtár munkatársai által koordinált Petőfi Klub programsorozat egyik állomása volt, ahol a tojásfestés különböző technikáival, a zsinórcsipke és a vert csipke készítésével ismerkedhettek meg az érdeklődők. 
 

A bemutatón Pacsai Gézáné nyugdíjas pedagógus, csipkekészítő, a klub egyik tagja elmondta, hogy szerették volna megmutatni a közönségnek, hogy milyen technikákat alkalmaznak és milyen kézimunkákat készítenek a Spulni Csoportban, hiszen ezek a tevékenységek jobbára már a mindennapokból kikoptak, de ma is többeket vonzanak, és az érdeklődők a kézművesklub keretei közt gyakorolhatják ezeket. A Spulni Csoport tagjai kötéssel, horgolással, gyöngyfűzéssel, zsinórcsipke és vert csipke készítésével foglalkoznak, illetve most húsvét idején a tojásfestés hagyományát is felelevenítették. 
 

A társaság tagjai kéthetente találkoznak, a klub nyitott, várják az érdeklődőket, szívesen megtanítják a kézműves mesterségekre a jelentkezőket, akik áldoznak időt erre. Pacsai Gézáné azt is elmondta, hogy neki a vert csipke készítése igazán a szakterülete, ezzel a technikával már nyugdíjasként ismerkedett meg, de foglalkozik gyöngyfűzéssel és kötéssel, valamint a hímzés sem idegen tőle. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában