Az egybegyűltek meghallgatták a dalkör műsorát

2022.04.23. 15:30

Az egykori iskolában alakítottak ki közösségi teret a csácsi Évgyűrűk Nyugdíjas Klubnak (videó)

A hajdani apátsági kastély, majd magyar-dán termelőiskolaként ismert épületegyüttes egyikében lelt otthonra a közel hatvan főt számláló Évgyűrűk Nyugdíjas Klub, amely közösségi tevékenységével tavaly elnyerte a Zalaegerszegért díjat.

Arany Horváth Zsuzsa

Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a klub tagjait és vendégeit

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Az egykor általános iskolai osztályteremként funkcionáló épületrész nemrég 1 millió forintos ráfordítással újulhatott meg, a bensőséges avatási ceremóniát péntek délután tartották. A dalkör és a klub korábban az Izsák ÁMK-ban működhetett, új önálló helyet kapva folytathatja a csácsi településrész kulturális életében betöltött fontos szerepét. 

Minderről a megnyitón felszólaló Balaicz Zoltán polgármester és a településrész önkormányzati képviselője, Herkliné Ebedli Gyöngyi beszélt, miután az egybegyűltek meghallgatták a dalkör műsorát, melyben erre az alkalomra komponált, a csácsi templomharang által ihletett dal is felhangzott. A városvezető arról tájékoztatott, hogy az 1761–68 közt emelt, 1945-ben államosított, s hamarosan a zalaegerszegi önkormányzat tulajdonába kerülő egykori bencés kastélyt a Modern Városok Program keretében szeretnék felújítani, a kormány a tervezési és közbeszerzési-engedélyeztetési fázisra már korábban biztosított 100 millió forintot. 

Herkliné Ebedli Gyöngyi képviselő elmondta, a klub tagjai csinosították a helyiséget, és a festői tájba illő udvart is virágosították. A csácsi városrészben, de a távolabb élők számára is szeretnék vonzóvá tenni a kastélyt, a felújítás utáni kulturális és idegenforgalmi kínálattal, jelezte a településrészi önkormányzat vezetője. 

A felújításban részt vevők munkáját Szabó Gyuláné, a nyugdíjasklub vezetője köszönte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában