Az 5. ciklusát kezdi

2022.04.19. 15:26

Átvette országgyűlési képviselői megbízólevelét Vigh László (videó)

A megyeszékhelyi polgármesteri hivatalban vette át országgyűlési képviselői megbízólevelét Vigh László, aki az április 3-án lezajlott választásokon a Zalai megyei 1. sz választókerületben elnyerte a parlamenti mandátumot a következő négyéves ciklusra. A politikus az 5. ciklust kezdi meg az Országgyűlésben.

Arany Horváth Zsuzsa

Vigh László dr. Kelemen Pétertől vette át a megbízólevelet

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A megbízólevelet dr. Kelemen Péter, a zalaegerszegi székhelyű Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság elnökhelyettese adta át, miután tájékoztatta a ceremónián részt vevőket a választókerület szavazási statisztikájáról. Az 1. számú zalai választókerületben 74 913 fő volt jogosult a választásra, 55 753-an éltek e jogukkal. A 54 894 érvényes voksból 31 178-at adtak le Vigh Lászlóra. Kelemen Péter a megbízólevél átadásakor a korábban tőle megszokott, a térség fejlődését elősegítő munkára buzdította az országgyűlési képviselőt. Vigh László köszönete elején emlékeztetett, a választás mindig a demokrácia ünnepe, s kiemelte, a lebonyolításban részt vevők magas színvonalú tevékenységét. A messziről érkezett megfigyelők, számlálóbiztosok is rendben találták a voksolást, ez pedig még nagyobb legitimációt ad a képviselőknek, mondta. A politikus a jövőben is a térség fejlesztését, az itt élő emberek boldogulásának elősegítését tartja elsődleges feladatának.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában