Hetente kétszer érkeznek majd

2022.04.07. 13:00

A Wizz Air menetrend szerinti járatot indít a Hévíz–Balaton Airport és Dortmund között

A Wizz Air június 16-ától menetrend szerinti járatot indít a Hévíz–Balaton Airport és Dortmund között, amitől a térségben – elsősorban Hévízen – a turizmus erősödését várják.

Péter B. Árpád

Újra visszatérhetnek a repülős turisták a Hévíz–Balaton Airportra, amitől a térség idegenforgalmának fellendülését várják.

Forrás: ZH Archívum

A reptér – amelyet majd’ egy évtizeden át a fürdőváros működtetett, majd a közelmúltban átvette a Magyar Turisztikai Ügynökség – a hévízi turizmus fontos szereplője volt a pandémia kitöréséig, s a szakemberek reményei szerint a most induló járatok új lendületet adhatnak az egész Nyugat-Dunántúl idegenforgalmának. A Hévíz–Balaton Airport hetente kétszer fogad majd menetrend szerinti járatokat június 16-tól. A Wizz Air 186 személyes gépei Dortmundból indulnak Sármellékre. A 2010-es évek végén szezononként átlagosan 13–18 ezren fordultak meg a reptéren, de ez az utasszám a koronavírus-járvány miatt drasztikusan lecsökkent az elmúlt két évben. 

 

Papp Gábor polgármester arról beszélt: az új járat elindulása az utaztatók és a turizmus szervezőinek bizakodását jelzi. A június közepétől Dortmundból és környékéről érkező turisták többségének célállomása Hévíz, de a repülőjáratok nemcsak a fürdővárost, hanem az egész nyugat-magyarországi régió turistacélpontjait is kiszolgálják. A koronavírus okozta visszaesés után a szakemberek biztató jelnek tekintik a járatok indítását, azt remélve, hogy a következő időszakban több légitársaság is indít majd repülőgépeket Zalába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában