Horhosok takarítása

2022.03.15. 07:00

Szemetet szedtek a pölöskei polgárőrök

A település 88 fős polgárőr egyesületéből 66 lelkes tag a minap összeszedte a falut ölelő két dombvonulat és a horgásztó körüli szemetet.

Fincza Zsuzsa

Az Öreghegyet kitakarító polgárőrök csapata Fotó: Fincza Zsuzsa

Összegyűjtöttek 20 köbméter változatos összetételű hulladékot, megpakoltak vele 4 konténert, de az Öreghegy végén újabb szemétdombra bukkantak, összeszedése újabb napot és még 4 konténert igényel.

 

A megyében a botfai és a pölöskei polgárőrök csatlakoztak az Országos Polgárőr Szövetség „Takarítsuk ki az országot” felhívásához.

 

– A falu utcáit az iskolaigazgató szervezésében a diákok takarították, mi vállaltuk a Kishegy és az Öreghegy 7 kilométer hosszú erdei, hegyi horhosait, s a tó körüli 4 kilométer megtisztítását. Az OPSZ-től kapott pénzt felszerelésre és az összegyűjtött szemét elszállításának költségére fordítottuk, tagjaink fizikai erejük mellett gépekkel is segítették az akciót – közölte Szalai Ferenc, a Pölöskei Polgárőr Egyesület elnöke, aki egy óra múlva már arról adott tájékoztatást, hogy sikerült megszervezni, hogy az utólag a „Somogyi oldalnak” nevezett akácosban talált illegális hulladéklerakót is hamarosan felszámolják.

 

A 11 kilométer hosszúságú útszakasz a járőrútvonal része, autójukkal és a 2 motorkerékpárral gyakran bejárják, hogy lefülelhessék a szemetelőket. Tóth Tivadar polgármester is dicsérte a civil szervezetet: a tagság több mint a fele 40 év alatti, folyamatban van 6 huszonéves felvétele. Ahol jól érzik magukat az emberek, örömmel veszik ki részüket a munkából és a szolgálatból is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában