Több tízmilliárd forintból

2022.03.18. 06:50

Összefoglalták az elmúlt évek zalai sportos fejlesztéseit Zalaegerszegen (videó)

Sportvezetők részvételével tartott sportfórumot Sárfalvi Péter helyettes államtitkár.

Kerkai Attila

Dr. Pál Attila, Sárfalvi Péter, Vigh László és Nagy Bálint Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A megyeházi esemény előtti sajtótájékoztatón dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: „Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” néven elindult egy program, melynek célja, hogy minél több magyar fiatal sportoljon. Illetve hazánk rendezzen világversenyeket, hiszen ezek is növelik a sport népszerűségét. Sárfalvi Péter úgy fogalmazott: elindult egy országjárás, hogy elmondják, milyen fejlesztések valósultak meg az elmúlt 12 év során a sport területén is.

 

A fejlesztések is hozzájárultak, hogy igazi sportnemzetként tekintenek ránk a világban, de az eredmények is ezt mutatják. Elég, ha csak a tokiói nyári, és az idei téli olimpia magyar szereplését nézzük. Hangsúlyozta: ezen az úton szeretne továbbmenni a kormányzat, szembeállítva a 2010 előtti állapotokkal, amikor – megfogalmazása szerint – szinte lélegeztetőgépen működött a magyar sport.

 

 

Vigh László országgyűlési képviselő az elmúlt négy év zalai fejlesztéseit ismertetve kiemelte: amit a kormányzat vállalt, az 95 százalékban megvalósult. Többet között említette az új egerszegi uszodát, a Mindszenty-iskola tornacsarnokát és vívótermét, a Dózsa-iskola csarnokát, valamint az alsóerdei sport- és élményparkot. Lentiben kézilabdacsarnok is szolgálja már a térséget. Ezek több tízmilliárd forintos kormányzati beruházásból épültek és épülnek.

 

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere a sportot, mint közösségteremtő erőt említette. Beszámolt róla, hogy a zalai Balaton-part fejlesztését is szem előtt tartják. Átfogó egyeztetés után olyan központi sportkomplexumot álmodtak meg, ami több sportágnak is helyet ad majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában