A programon mintegy 35-40 fő vett részt

2022.03.16. 16:00

Kokárdás emléktúrát szerveztek Csörnyeföldön

Kokárdás emléktúrával rótták le tiszteletüket az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt a dél-zalai településen. A keddi programon mintegy 35-40 fő vett részt.

Gyuricza Ferenc

A program részvevői a túra kiinduló pontján

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A 12 kilométeres túra a falu­háztól indult, ahol Hóbor-­Sztrahia Krisztina polgármester elmondta, a program ötlete 2019-ből való. Amikor a helyhatósági választásokat követően az új összetételű képviselő-testület arról gondolkodott, hogy miképp tudnának méltó módon megemlékezni a forradalom és szabadságharc hőseiről, akkor merült fel a túra, mint közösséget összekovácsoló program lehetősége. 2020-ban meg is rendezték azt, ám tavaly az egészségügyi veszélyhelyzet miatt már le kellett róla mondaniuk. Idén újból megteremtődött a lehetősége az emléktúrának. 

 

– Nemcsak csörnyeföldiek jöttek, a környező településekről szintén akadtak érdeklődők szép számban – mondta Hóbor-Sztrahia Krisztina. – A szőlőhegyi pincék mentén haladva jutunk el a vörcsöki kápolnáig, majd a vadászház érintésével felkutatjuk a már kihalt Józsalakot, végül a vör csöki kilátónál fejezzük be a túrát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában