Felkarolták a gyerekeket

2022.03.09. 07:00

Iskolai felzárkóztatást és kulturális programokat szervez a DRVE

A háború elől menekülő, a városban tartózkodó kárpátaljai roma fiataloknak nyújt állandó segítséget a Dunántúli Roma Vezetők Egyesülete (DRVE). A kulturális programok mellett a tanulásban is segítenek a fiataloknak.

Benedek Bálint

Kalányos József közös énekléssel csalt mosolyt a Kárpátaljáról menekült gyerekek arcára

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az újabb zenei foglalkozásra tegnap Cseresnyés Péter államtitkár is ellátogatott. Szerinte mindenkit köszönet illet azért, hogy ebben a lelkileg is nehéz, háborús helyzetben a rászorulóknak segítő kezet nyújt. A képviselő hozzátette: csak Magyarországon több mint száz ezer ember keres menedéket, s ezt látva a magyar nép rögtön a segítségükre sietett: élelmiszer- és tisztálkodószer-adományokkal és szálláshely-biztosítással. 

 

 

– A városba érkező kárpátaljai romáknak azonnal a segítségére sietett a Tejfel József elnök vezette DRVE, ami ugyancsak elismerésre méltó – folytatta. – A szervezet tagjai, szakemberek pontosan érzik és tudják, mire van szükségük ilyen helyzetben a fiataloknak. A napi törődést érezve fejlődhetnek és a segítők mosolyt csalhatnak az arcukra, sőt elengedhetik magukat, kikapcsolódhatnak. 

 

 

Tejfel József, a DRVE elnöke hozzátette: nagyon sokan segítik szerencsére a családokat, de olyan élményekkel szerették volna elhalmozni őket, amit máshonnan nem kapnak meg. A Mindenki Sportpályája melletti Sportszállóról 18 roma származású gyermek érkezett, akiket felkaroltak. A tanodában iskolai felzárkóztató programon vesznek részt a gyerekek, igyekeznek visszailleszteni őket az oktatásba. Azért, hogy a szabadidejüket hasznosan, közösségben tölthessék, kulturális programokkal szórakoztatják őket. Ezúttal Kalányos József gitárjátékkal és közös énekléssel készült, amit nagyon élveztek a gyerekek. Már egyre többször mosolyognak, amit nagyon jó érzés látni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában