A helyiek 1993 óta vágytak egy tornacsarnokra

2022.03.25. 11:30

Átadták a felújított és kibővített borsfai általános iskolát (videó)

Csütörtökön avatták fel ünnepélyesen a falu felújított, kibővített általános iskoláját. A közel 1,5 milliárd forintos beruházás nyomán modern oktatási intézménnyel gyarapodott a kistelepülés. 

Pásztor András

Cseresnyés Péter, Jetzin István, Boros László, a kivitelező cég ügyvezetője, Magyar Ferenc és Bedő Helén az egyik felújított tanteremben

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az ünnepi rendezvényt az iskola új tornacsarnokában tartották meg, ahol elsőként Bedő Helén, az intézmény igazgatója mondott köszönetet az átfogó fejlesztésért. 

 

– Ma új korszak kezdődik az iskolában, ahol minden feltétel biztosított a minőségi oktatáshoz – hangsúlyozta az igazgató, hozzátéve: térségi iskolaként nem csak a helyi, de a környező településekről érkező diákok oktatását és nevelését is végzi az intézmény. 

 

Ezt követően Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója szólt, aki elmondta: az elmúlt időszakban soha nem tapasztalt iskolafelújítási hullám indult az országban, ami a kanizsai tankerületi központ több intézményét is érintette. 

 

– A borsfai iskola mellett, a gyenesdiási és a zalaapáti intézmény felújítására és bővítésére összesen 3,8 milliárd forint támogatást kapott a tankerület, illetve a Magyar falu program révén további 316 millió forintot a kisebb beruházásokra – mondta Magyar Ferenc. – Mindezek mellett elbírálás alatt van a tankerület további 8 pályázata, mintegy 250 millió forint értékben. 

 

 

Az avatáson elhangzott az is: a borsfai Fekete István Általános Iskola új épület­szárnnyal és tornacsarnokkal bővült, természettudományos és művészeti szaktantermek és nyelvi labor került kialakításra, illetve a kivitelezők az épület energetikai felújítását is elvégezték. Ezzel modern, fenntarthatóan működő oktatási környezet jött létre, segítve a versenyképes tudás megszerzését, és nem utolsósorban a település népességmegtartó képessége is erősödött a beruházás nyomán. 

 

A fentieket Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője is alátámasztotta, mint mondta: a kormány vidékfejlesztési politikájának köszönhetően ma nincs olyan kistelepülés, ahol ne történt volna előrelépés az infrastruktúrát vagy éppen az intézményrendszert illetően. 

 

Jetzin István, Borsfa polgármestere pedig úgy fogalmazott: 1993 szeptembere, a régi iskola megnyitása óta vágyakoztak egy tornacsarnok után, ami a mostani beruházással valósult meg. Éppen ezért hálásak a kormánynak, valamint Cseresnyés Péter képviselőnek, aki szívén viselte és támogatta a borsfai lakosok igényét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában