Támogatást nyertek

2022.03.11. 07:00

A zalai értékekről kisfilmet készítenek (videó)

A nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésére, népszerűsítésére kiírt agrárminisztériumi pályázaton támogatást nyert egy rövidfilmre a Zala Megyei Önkormányzat. A film elkészítésére a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft.-t kérte fel.

Mozsár Eszter

Filmet készítenek a megyei értékekről. Balró jobbra Köves Eszter, Pácsonyi Imre, Tompa Gábor és Rácz Albert

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az erről tartott tegnapi sajtótájékoztatón Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke elmondta, jelenleg 68 nemzeti érték szerepel a Zala Megyei Értéktárban, s a filmben valamennyi kategóriát szeretnék felvonultatni. Hozzátette, a megyei önkormányzat évente bead pályázatot, hogy a közösségek és a magánszemélyek megismerjék a hungarikumokat, a helyi értékeket, így folyamatosan szerveznek ebben a témában rendezvényeket, például értéknapokat, és a középiskolásoknak vetélkedőket. 

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

 

A stáb már elkezdte a munkát, a sajtótájékoztatón le is vetítettek egy kétperces rövidfilmet ízelítőül. Köves Eszter gyártásvezető és Tompa Gábor, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője arról adott tájékoztatást, hogy többórányi nyersanyagból készül a 15 perces hosszabb és a másfél perces rövidebb változat. 

 

A zenét Máriás Zsolt és Monostori János szerezte, a film operatőr-vágója Rácz Albert. A tervek szerint április végén már látható lesz az alkotás a közösségi oldalakon, valamint találkozhatunk majd vele különféle kulturális és turisztikai rendezvényeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában