Frissen Zalából

2022.02.16. 11:00

Újabb parkolók épültek Zalaegerszegen a Kis utcában

Újabb parkolók épülnek és a forgalmi rend is megváltozik a Kis utcában, ahol több intézmény működik, s emiatt jelentős a járműforgalom.

Arany Gábor

Ideiglenesen zúzalékos burkolatot kapott a parkoló, a nyári iskolaszünet idején leaszfaltozzák

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Erről a helyszínen tartottak kedden tájékoztatót. Mint Böjte Sándor Zsolt, a térség önkormányzati képviselője felidézte, két évtized alatt megkétszereződött a megyeszékhelyen a gépjárművek száma, és már megközelíti a 36 ezret. Ez a számot tetézik a környékről a megyeszékhelyre nap mint nap érkező járművek ezrei. Elmondható az is, hogy a városban a gépjárműhasználat növekedése már elérte azt a szintet, amikor a forgalom szabályozása mellett a parkoló autók elhelyezésével is folyamatosan és rendszerszerűen kell foglalkozni. 


A belvárosban a frekventált helyek közé tartozik a Kis utca, hiszen itt iskola, óvoda, bölcsőde, valamint az adóhivatal található, emiatt különösen sok a várakozóhelyet kereső jármű. 


A Dózsa György általános iskola melletti családi házat még 2016-ban megvásárolta az önkormányzat, ez év januárjában pedig megtörtént az épület lebontása, és a helyén 14 személygépkocsit befogadó fizetős parkolóhelyet alakítottak ki. Első lépésként most zúzalékos burkolatot kapott a terület, a nyári iskolaszünet idején pedig le is aszfaltozzák. 


Ezzel a beruházással egy időben a forgalmi rend is változni fog itt. Ennek részleteiről Szak Tibor, a polgármesteri hivatal út- és közműépítési csoportjának vezetője szólt. E szerint az útburkolat kiszélesítésével, valamint a parkolók átépítésével a Kis utcában a forgalom kétirányúvá válik az óvoda és az iskola közötti átkötő út, valamint a Kölcsey Ferenc utca között. Utóbbi forgalmi rendje változatlan marad. A Kovács Károly városépítő programból finanszírozandó beruházás szeptemberre készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában