Helytörténet

2022.02.27. 16:00

Mindenki Sportpályája Nagykanizsán

1984-ben kezdődtek el Nagykanizsán a Mindenki Sportpályája építésének munkálatai.

ZH

Szombaton főként a nagykanizsai határőrség, illetve a Dózsa György laktanya kiszesei dolgoztak a város „mindenki sportpályáján”. A mintegy százötven fiatal földmunkát végzett, tőzeget terített, végül fűmagot vetett társadalmi munkában /1986. június 9.

Forrás: ZH-Archívum / Polgár Tamás

A cél egy olyan sportbázis kialakítása volt, amely magas színvonalon biztosítja a szabadidő hasznos eltöltését a tömegek számára. A mintegy 45 millió forintos ráfordítással megépített sportlétesítményt jelentős társadalmi összefogással hozták létre, a társadalmi munka értéke közel 35 millió forint volt. Az új létesítményt ünnepélyes keretek között háromnapos rendezvénysorozattal adták át 1988. szeptember 16-án. Az avatás után került sor a Nagykanizsa válogatott-ZTE labdarúgó-mérkőzésre. A zalaegerszegiek ellen Madár Gábor, Németh Lajos és Orosz József edző a következő kerettagokat jelölte ki: Csáki, Kövesfalvi, Szalai (kapusok), Miklós, Liviczky, Hóbár, Kepe, Kozma I., Szabó, Iványi, Kiss, Svélecz, Tollár, Markán, Hegedűs, László, Szekeres, Borbély, Visnovics, Kém, Németh, Jelusics, Mózsi, Skublics, Fuisz. Szombaton folytatódott a programsorozat a VIII. Alkotmány Kupa országos kispályás labdarúgótornával 36 csapat részvételével. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában