Frissen Zalából

2022.02.02. 11:30

Idén is megtartják a karnevált Keszthelyen, már várják a jelentkezőket

Tavaly elmaradt, de idén február 19-én, szombaton ismét megrendezik a városi karnevált, amely már a huszonegyedik lesz a sorban.

Péter B. Árpád

A sajtótájékoztatón Antal Lajosné, Czéduláné Horváth Beatrix és Dévényiné Balogh Gyöngyi

Forrás: Péter B. Árpád

A program fő látványosságának ezúttal is a maskarás felvonulás ígérkezik 14 órától a Helikon Kastélymúzeumtól a Fő térig. Dévényiné Balogh Gyöngyi, a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének (BBHE) elnöke lapunk kérdésére elmondta: már várják a csoportok és magánszemélyek jelentkezését, de regisztrálni akár az utolsó pillanatban is lehet a keszthelyi Tourinform-irodában. 

 

A jelmezesek megállnak a sétálóutcán, a Goldmark Károly Művelődési Központ előtt, hogy bemutatkozzanak az erkélyen helyet foglaló zsűrinek, majd a Fő téren álló színpadon is kapnak 3-3 percet. 

 

– Itt a sátorban a Varázshangok gyermekfoglalkoztató várja a fiatalokat – tette hozzá Dévényiné Balogh Gyöngyi –, hogy egy kicsit megmelegedjenek, illetve hasznosan tölthessék az eredményhirdetésig hátralévő időt. 

 

Keszthely mellett a környező településekről is érkeznek csoportok, sőt, előfordult már többször, hogy a térségben pihenő külföldiek is beszálltak a mókába, s a korábbi évek tapasztalatai alapján akár Kaposvárról, Tapolcáról is jönnek maskarás felvonulók. 

 

Antal Lajosné, a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének alapító tagja arról beszélt, a büfét 8–10 tagú, összeszokott, profi csapat biztosítja. A gimnázium bejárata előtt a résztvevőket meleg ital, farsangi fánk, zsíros kenyér és pogácsa várja. 

 

– A munkánk jóval a felvonulás előtt kezdődik – tette hozzá –, persze szoros együttműködésben azokkal a helyi vállalkozókkal, akik már évek óta biztosítják a szükséges alapanyagokat. Hogy miből mennyire van szükség, az az időjárástól függ, mert nagyon hidegben, rossz időben csak kevés gyermek jön és marad a délutáni programokon. 

 

Czéduláné Horváth Beatrix, a BBHE elnökségi tagja arról beszélt: a zsűri az értékelésnél a kreativitást, az ötletességet, a jelmezek elkészítésébe fektetett munkát és a környezettudatos gondolkodást is figyelembe veszi. 

 

– A csoportos és egyéni kategória dobogósait díjazzuk, emellett átadjuk a vállalkozói klub által felajánlott fődíjat is – fogalmazott –, de minden jelmezes felvonuló kap ajándékot, amivel elismerjük a háttérben munkálkodó szülők, családtagok, pedagógusok tevékenységét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában