Frissen Zalából

2022.02.04. 08:00

Hetven köbméter szociális tüzelőt kaptak a rászoruló családok Rédicsen

Január végén szállították házhoz a szociális tűzifát a határ menti falu rászoruló családjainak.

Korosa Titanilla

Az önkormányzat dolgozói, Kalamár István, Molnár Zsolt és Ritlop Tibor szállították házhoz a tüzelőt

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Soós Endréné polgármester elmondta: az elmúlt évekhez hasonlóan most is pályáztak szociális tüzelőre, s összesen 70 köbméter fát kapott az önkormányzat. 


– Azok a rászorulók igényelhettek belőle, akik lakásfenntartási támogatásban részesülnek – tájékoztatott a polgármester. – Huszonhárom igénylés érkezett, köztük azonos arányban osztottuk szét a jó minőségű tüzelőt, amelyet az önkormányzat saját költségén házhoz is szállított. 


A településen széles a szociális juttatások köre, segítik a rendkívüli élethelyzetbe került lakókat, valamint lakásfelújításhoz is nyújtott már több családnak segítséget az önkormányzat a szociális keretből. Százezer forintot lehetett ezen a címen igényelni, a helyiek közül 30-an éltek ezzel a lehetőséggel tavaly. Emellett igényelhető a községben szociális juttatás lakásfenntartáshoz, illetve az önkormányzat az általános iskolásokat is évről évre segíti karácsonyi és iskolakezdési támogatással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában