Frissen Zalából

2022.02.11. 09:00

Emlékszik? Ezek voltak régen Zalaegerszeg kedvelt vendéglátóhelyei

Zalaegerszeg belvárosában mindig számtalan vendéglátóhely működött. Ezek közül gyűjtöttük össze a legkedveltebbeket.

Zaol

A Belfegor 1990-ben

Fotó: ZH Archív

 

Az egyik legnépszerűbb szórakozóhely, a Tulipán presszó a Kossuth és a Petőfi utca kereszteződésében üzemelt. Itt a finom sütemények mellett kávét, üdítőt és szeszes italokat is felszolgáltak a vendégeknek. Esténként sokszor élőzene szórakoztatta a közönséget, táncolni is lehetett. A legtöbben nagyon vidám, családias hangulatú helyként emlékeznek vissza rá. A Kossuth utca felől egy kis ablakon keresztül a város egyik legfinomabb tekercses krémfagyiját lehetett kapni, amiért az 1970-es években 2 forintot kellett fizetni.

Tulipán presszó Forrás: Régi Zalaegerszeg facebook oldal

 

A Napfény Étterem szintén nagyon népszerű hely volt Zalaegerszegen, ami a Landorhegyi úton üzemelt. Szombat esténként Görcsi János és zenekara szórakoztatta az egybegyűlteket. Sokféle finomságai közül a hetvenes években a krémesért 1 forint 20 fillért, míg a képviselő fánkért 1 forint 50 fillért kellett fizetni. 

 

Napfény, 1982.Forrás: Zh Archív

A belváros egyik sokat látogatott kocsmája a Belfegor volt, ami később Taverna Étteremként, jelenleg pedig mint Club PopUp Underground üzemel. Bejáratát akkoriban hatalmas hordó díszítette, amin belépve lépcsőn lehetett lejutni a helyiségbe. 

Belfegor, 1990.Forrás: ZH Archív

A Kummer kávéház épülete ma is a Batthyány és Kölcsey utca sarkán áll. Az egyik legkedveltebb vendéglátó egységben biliárdasztalok is voltak, és ide jártak újságot olvasni az emberek. Később Zala vendéglő lett, ahol gyakran cigányzene mellett fogyaszthatták ízletes ételeit a vacsorázni szándékozók. 

Zala Vendéglő, 1980.Forrás: ZH Archív

A Pontház Cukrászdát sokan csak „Zsidó”-nak hívták, ami az akkori fiatalok közkedvelt találkozóhelye volt. Szinte minden helybéli megfordult itt. A kellemes hangulatú presszó szinte sosem volt üres, és sokan úgy emlékeznek rá, hogy ott lehetett az egyik legfinomabb feketekávét inni. A süteményeket és italokat a teraszon is elfogyaszthatták a vendégek, a létesítmény a kilencvenes években szűnt meg. 

Pontház cukrászda 1965.Forrás: Régi Zalaegerszeg facebook oldal

De nagy népszerűségnek örvendett a Nefelejcs presszó is, közkedvelt nevén: Nefi. Sőt, a Márka Presszó, a Mozsolics kocsma, a Kiskulacs, a Kukorica Csárda, a Beton vagy a Tiszti Klub is bizonyára sokak emlékezetében megmaradtak.

 

Legújabb, Törzshely 2022 nevű játékunkban pedig a jelenkor legkedveltebb vendéglátóhelyeit keressük; legyen az étterem, cukrászda vagy éppen kocsma. Ha Önnek is van egy kedvelt helye, akkor ezt a játékunkat semmiképp ne hagyja ki! A részletekről itt olvashat többet!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában