Fejlesztés

2022.01.26. 07:00

Kritikus volt az út állapota Sárhidán - A Magyar falu program 14,5 millió forinttal segített (videó)

A zalai falvak közt a maga 775 lakosával viszonylag nagynak számít Sárhida, melynek önkormányzata az elmúlt időszakban a Magyar falu programban nyert támogatásoknak köszönhetően több fejlesztést is végre tudott hajtani.

Jóna István

Császár László jegyző, Nagy Marianna és Vigh László a felújított útszakaszon. A hivatalhoz és a templomhoz is ez vezet

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A legutóbb egy kritikus útszakasz kapott új burkolatot az elnyert több mint 14,5 millió forintból, az átadóünnepséget kedden tartották a faluban. 

 

 

– A Magyar falu program lehetőséget biztosít, hogy településünk fejlődjön és szépüljön – kezdte Nagy Marianna polgármester. A falu úgynevezett felső részét, ahol az önkormányzati hivatal és a templom is megtalálható, két irányból lehet megközelíteni. Az egyik út, amelynek most a felújítása megtörtént, kritikus állapotba került az elmúlt évek alatt. Az önkormányzat a költségvetése terhére próbálta folyamatosan javítgatni, ám ez hosszú távon nem jelenthetett megoldást – tette hozzá a polgármester. 

 

 

Az érintett, az Arany János és Béke utcák között található, 150 méter hosszú szakasz 4,5 méter szélességben újult meg. Az út két oldalán egy-egy méter széles bazaltpadkát is létrehoztak, az árkok kialakításával pedig a vízelvezetést is megoldották. 

 

 

– Meglátszik a falun a fejlődés, hiszen a település vezetője minden lehetőséget megragadva dolgozik, hogy élhetőbbé varázsolja Sárhidát – gratulált a fejlesztéshez Vigh László országgyűlési képviselő. 

 

 

A községben a közeljövőben szeretnék megújítani az óvoda falait és kicserélni az épületen a nyílászárókat is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában