Lezárult a pályázat

2022.01.08. 13:00

A tankerületi fejlesztésekről

A Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója, Kajári Attila közleményben tájékoztatta lapunkat arról, hogy az „Együtt egymásért – a Zalaegerszegi Tankerületi Központ gyógypedagógiai, szakszolgálati intézményeinek szakmai megújulásáért” című, EU-s forrásra támaszkodó pályázata lezárult.

Arany Horváth Zsuzsa

A pályázat összértéke 280 millió forint volt, a projekt 2018. szeptember 1-jén kezdődött és 2021. december 31-ig tartott. 

Átfogó célja az inkluzív, méltányos és minőségi neveléshez és oktatáshoz való hozzáférés javítása, a nevelési-oktatási egyenlőtlenségek csökkentéséhez való hozzájárulás volt. A projektben a Zala Megyei Pedagógiai Szakszolgálat (öt feladatellátási helyen), a Zalaegerszegi Nyitott Ház EGYMI (Zalaegerszeg) és a Móricz Zsigmond EGYMI (Lenti) szakmai, módszertani fejlesztése valósult meg. 

Két intézményben (Móricz Zsigmond és Nyitott Ház EGYMI) a súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekek ellátásának szakmai fejlesztését valósították meg a tankerület kötelékében dolgozók. 

A másik cél a családok kompetenciáinak erősítésével a társadalmi elfogadás elősegítése volt, valamint a pedagógiai szakszolgálati intézmények hálózati fejlesztése. A minőségi pedagógiai szakszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, a szakszolgálati ellátásban tapasztalható területi egyenlőtlenségek csökkentése öt feladatellátási helyen (Zala Megyei Pedagógiai Szakszolgálat) valósult meg. 

A szakmai tartalmakon túl infokommunikációs és speciális fejlesztőeszközöket szereztek be a kitűzött célok szakszerű megvalósulásának támogatása, a tanulók életminőségének, fejlesztendő képességeinek javításáért. 

A projekt széles körű célcsoportot érintett. Részesei és az elért eredmények kedvezményezettjei a tanulók, a tanulókkal közvetlenül és nem közvetlenül foglalkozó pedagógusok, a pedagógiai munkát segítő szakemberek, a szülők, az érzékenyítő programokon részt vevő integrált oktatást végző óvodák, általános iskolák, középiskolák tanulói. 

A támogatott projektbe több mint 3500 tanuló és 245 pedagógus kapcsolódott be a megvalósítási időszak alatt, írta közleményében a Zalaegerszegi Tankerületi Központ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában