Frissen Zalából

2021.12.07. 15:51

Sajtóbejárást tartottak Lentiben a kézilabda-munkacsarnoknál és az Ifjúság úton

Sajtóbejáráson tekintette meg Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Horváth László polgármester a megújult járdát az Ifjúság utcában és a 90 százalék fölötti készültségben lévő kézilabda-munkacsarnokot.

Korosa Titanilla

Horváth László és Vigh László az épülő kézilabda-munkacsarnok előtt

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A mintegy 1,2 milliárd forintból épülő sportlétesítményről Horváth László elmondta, hogy már kívülről is jól látható milyen sokat haladt előre az építkezés. Folyik a parkolóhelyek kialakítása, az Átkötő úttal a csatlakozás előkészítése, elkészült a víz- és szennyvízelvezetés, a vizesblokkok, kiszolgáló egységek és helyére került a lelátórész. Hamarosan sor kerül az elektromos áramszolgáltatás bekapcsolására, illetve külső gázrendszer és a fűtési hálózat összekapcsolására. Ekkor újabb jelentős munkálatot tudnak majd elvégezni, méghozzá a fa alapú küzdőtér padozata kerülhet a helyére, de ehhez - mint azt a polgármester magyarázta - megfelelő hőfokra kell felfűteni a belső teret. Ezt követi a sportelemek felszerelése.

Vigh László arról beszélt, hogy a csarnok egyrészt a kézilabda sportágat, de a tömegsportot és a közösségi rendezvényeket is szolgálja. A járványhelyzettől függetlenül tartják az ütemtervet és jövő év tavaszán az avatóra is sor kerülhet. 

Horváth László és Vigh László a megújult járdán. A tervek szerint a szomszédos Bánffy utca déli oldalán, az Ifjúság és a Tompa Mihály utca közti járdaszakasz felújítása következik, melyre már nyújtottak be pályázatot
Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Az Ifjúság úton mintegy 22 millió forint értékben egy belügyminisztériumi pályázat támogatásával újult meg a járda mindkét oldalon, összesen 337 méter hosszban. A szakasz térköves burkolatot és szegélyt kapott, a Kossuth úti csatlakozásnál egy kiszélesedő részen aszfaltoztak, illetve a szükséges csapadékvíz elvezetési munkákat is elvégezték - tájékoztatott a polgármester. 

Vigh László a járdafelújítás kapcsán közölte, hogy támogatja Lentiben a hasonló további fejlesztéseket, hiszen fontos, hogy az infrastruktúra mindenhol megújuljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában