Frissen Zalából

2021.12.28. 18:00

Muravidéki magyarok munkáját ismerték el

A muravidéki magyar értelmiség két jeles képviselője is rangos elismerésben részesült az elmúlt napokban.

Gyuricza Ferenc

Dr. Zágorec-Csuka Judit ’56-os emlékérmet kapott Fotó: archív

A Kapcán élő dr. Zágorec- Csuka Judit író-költőt, irodalomtörténészt az 1956- os Magyarok Világszövetsége és a Corvin Közi Bajtársak Szövetsége a Muravidék történelmének és irodalmának kutatása érdekében végzett folyamatos munkájáért, szépirodalmi tevékenységéért, továbbá társadalmi szerepvállalásáért '56-os emlékéremben részesítette. A kitüntetést a 1956-os forradalom és szabadságharc egykori résztvevője, a volt országgyűlési képviselő Wittner Mária személyesen adta át dr. Zágorec-Csuka Juditnak.

 

A Magyarság Háza-díj kitüntetettje, Pál Péter Fotó: GyF

 

A másik díjazott a színész- énekes Pál Péter, a Fővárosi Operettszínház tagja, aki a Magyarság Háza első alkalommal kiosztott elismeréseinek egyik kitüntetettje lett. A tíz évvel ezelőtt alapított intézmény idén decemberben tíz olyan határon túli magyar személy munkásságát jutalmazta, akik a magyar kultúra megőrzése érdekében végzik tevékenységüket. A Magyarság Háza-díj 2021. évi kitüntetettjei közt található mások mellett Écsi Gyöngyi felvidéki mesemondó és református lelkész, Kovács Koppány, a somorjai Rómeó Vérzik zenekar frontembere, valamint Petrás Mária moldvai népdalénekes is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában