Fel kell készülni a várható hatásokra

2021.12.11. 19:00

Közös klímastratégia készül a Dél-Zala Murahíd Társulásnál

Lassan végéhez közeledik az a hosszas munkafolyamat, amelynek eredményeként egy szakértői csoport elkészíti a Dél-Zala Murahíd Társulás 28 településének közös klímastratégiáját. Minderről Kocsis Anikó ökológus, a munkacsoport vezetője számolt be pénteki sajtótájékoztatóján.

Gyuricza Ferenc

Kiemelte: a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás már most jelentős feladatokat hárít az egész társadalomra, annak minden szereplője új és nagy kihívásokkal áll szemben. Fel kell készülni a várható hatásokra, a klímaváltozással együtt járó problémák megoldására s a szükséges cselekvésekre, ezért is kiemelkedően fontos az a stratégia, amelynek megalkotására a Környezeti és energiahatékonysági operatív program nyújtott támogatást a társulás részére. 
– A klímaváltozás nem tőlünk független, távoli tájakon lezajló jövőbeli esemény – emelte ki Kocsis Anikó. – A Kárpát-medence az éghajlatváltozás káros hatásai szempontjából Európa egyik legsérülékenyebb területe, egyre melegebb időjárásra, aszályra, árvízre, gyakori viharos szélre kell felkészülnünk.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában