Frissen Zalából

2021.12.06. 11:00

Kenyérsütő tanfolyamot szerveztek Petrikeresztúron advent időszakában

Négy alkalomból álló kenyérsütő tanfolyamot szervezett az adventi időszakra a közép-zalai település önkormányzata. A gyakorlati foglalkozásokat is magában foglaló sorozattal azt szerették volna megmutatni az érdeklődőknek, hogy milyen sokrétű felhasználási lehetőséget kínál a kovász.

Gyuricza Ferenc

Az elmúlt hét péntekén már a második foglalkozás zajlott a község kultúrházában, tehát az alapokat már elsajátíthatták a résztvevők. A programot vezető Dénes Barbara ezúttal azt mutatta meg, miként lehet csörögefánkot, bagelt vagy éppen az osztrák konyhából ismert stollent készíteni kovász felhasználásával.

– A koronavírus-járvány alatt nagyon sokan kezdtek el otthoni kenyérsütéssel foglalkozni – mondta Borvári Lili, a település polgármestere. – Akadt, akinek volt siker­élménye, de olyan is, akinek nem. Ezzel a tanfolyammal a résztvevők olyan gyakorlati útmutatást kaphatnak, amelynek segítségével nemcsak kenyeret, de kovászos süteményeket, például mézes puszedlit tudnak készíteni. A tanfolyam egyszerre hozza vissza a nagymamáink ízvilágát, illetve nyit a nemzetközi konyhák felé. A kovásszal készült kenyeret, péksüteményeket pedig a gluténre érzékenyek is fogyaszthatják.

Borvári Lili hozzátette: a község kultúrháza kellően felszerelt ahhoz, hogy egy ilyen program lebonyolítására alkalmas legyen. A résztvevők köre igencsak sokszínű, a nagymamakorúak éppúgy jelen vannak a tanfolyamon, mint a még családalapítás előtt álló fiatalok. Egymást is segítik, a workshop egyik legnagyobb értéke éppen az, hogy a részt vevő hölgyek együtt töltik a péntek estéket, s mindeközben hasznos ismeretekre, illetve a mindennapokban alkalmazható tudásra tesznek szert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában