Frissen Zalából

2021.12.28. 07:00

Ha lehet, nyáron nagy versenyt szervez az Iszkiri Futóklub

Mozgásra hívta az érdeklődőket a karácsonyi ünnepek után tegnap estére az Iszkiri Futóklub. A Light Run közösségi futáson időmérés nélkül vehettek részt az indulók.

Korosa Titanilla

Minden korosztálynak jutott táv a fényárban úszó pályán Fotó: Korosa Titanilla

A gyerekek 400 és 800 méteren mérethették meg magukat a római katolikus templom körüli "pályán", a felnőttek pedig 5 vagy 10 kilométert futhattak a városban, látványos fények díszítette útvonalon az üdülőövezetig és vissza. A rajt és a befutó is fényárban úszott, felállították a fénykaput, és lángcsóva jelezte az indulást, illetve tűzijáték tette hangulatossá a rendezvényt. A programon a szórakozás is hangsúlyt kapott, retró zene biztosította a jó hangulatot, valamint forralt bor, tea és ajándékok várták a résztvevőket.

 

A szervezők részéről Hőninger János elmondta: a koronavírus- járvány miatt a futóklub sok rendezvénye elmaradt tavaly és idén is, de a közösségi futást már sikerült megtartani.

 

- Jelenleg nincsenek érvényben komolyabb korlátozások, és úgy számoltuk előre, hogy a szabadtéri rendezvényeken megengedett maximális létszámot nem érjük el, így újra, immár hatodik alkalommal megszerveztük a fényfutást - fogalmazott Hőninger János. - Érkeztek visszajáró futók a megyéből, külföldről, többen jöttek lentiek is. A távokat úgy hirdettük meg, hogy szülők és gyerek együtt futhassanak, hiszen ez egy családi program.

 

A lenti Iszkiri Futóklub az előző években több nagyszabású futóversenyt is rendezett már a városban. A jövőbeni tervekről pedig Hőninger János elmondta, hogy egyelőre nincsen szervezés alatt nyári versenyük, hiszen nem lehet még tudni, hogyan alakulnak a járványügyi korlátozások 2022-ben. De mikor már biztosabban látják a jövőt, akkor rögtön nekilátnak egy komolyabb sportesemény megszervezéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában