Frissen Zalából

2021.12.24. 08:00

Eladó egy háziorvosi praxis Lentiben

A jövő év tavaszán nyugállományba vonul dr. Zsirai Marianna, a kisváros 3. számú körzetének házi­orvosa. Legutóbbi soros ülésén erről, valamint a helyi rendőrkapitányság állományában dolgozók karjelvényének módosításáról is tárgyalt az önkormányzati képviselő-testület.

Korosa Titanilla

Forrás: Illusztráció / Pixabay

Lenti önkormányzata a kötelező feladatellátás keretében a háziorvosi ellátást négy körzetben biztosítja a városban élőknek. A 3. számú felnőtt háziorvosi körzetben praxisjoggal rendelkező dr. Zsirai Marianna háziorvos ez év november elején jelezte a város polgármesterének, hogy 2022. május 1. napjától szeretne nyugdíjba vonulni. Tájékoztatása szerint a praxist – amennyiben sikerül – szeretné értékesíteni. A háziorvosi körzet feladatainak ellátására létrejött háziorvosi feladatellátási szerződést így 2022. április 30. napjával, közös megegyezéssel megszüntetik. 


Elhangzott: az önkormányzat és a háziorvos a törvényi szabályozásoknak megfelelően 1995. január 1-jén, határozatlan időre kötött feladatellátási szerződést a 3-as körzet háziorvosi feladatainak ellátására. A szerződésben a felmondási időt a felek 6 hónapban határozták meg. A praxisjog elidegenítésére a doktornőnek a feladatellátási szerződés megszűnését követő 6 hónapon belül van lehetősége. Ha ez idő alatt nem tudja a praxist elidegeníteni, akkor az megszűnik. 


A Lenti Rendőrkapitányság állományában dolgozók karjelvényének módosításáról is tárgyaltak a képviselők. Mint az ülésen elhangzott: dr. Farkas Tibor alezredes, kapitányságvezető arról tájékoztatta a város önkormányzatát, hogy a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok vezetőinek részéről felmerült az az igény, hogy a rendőrkapitányságok hivatásos állományának egyenruháján – a székhelytelepüléshez való tartozás erősítése érdekében – önkormányzati karjelvény is rendszeresítésre kerüljön. A lenti kapitányság vezetője ehhez kérte a képviselők hozzájárulását. 


Az önkormányzat jóváhagyásával így az állomány tagjainak karjelvényén megjelenik a település címere mellett a „Lenti” jelzés, illetve a „Police” felirat helyett magyar nyelven „Rendőrség” felirat szerepel majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában